+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Интервјуа

[Интервју] Милица Весовиќ Денковска, Филип Морис Скопје: Пандемијата придонесе за промена на навиките и отвореност за нарачки онлајн

Разговараме со Милица Весовиќ Денковска од Филип Морис Скопје за новолансираниот производ IQOS, е-трговијата како клучен аспект од нивната стратегија особено во екот на пандемијата и позитивното искуство на нивните купувачи од нивната онлајн продавница. АЕТМ: Иновативниот IQOS уред кој направи револуција во тутунската индустрија беше лансиран на нашиот пазар…...

Повеќе

[Интервју] Снежана Станковиќ: Со растење на е-пазарот доаѓа потребата за зголемување на едукација

Во време кога дигитализацијата и е-трговијата се во полн ек, од голема важност е запазувањето на oбврските на е-трговците, правата на купувачите и заштитување на нивните лични податоци при извршување на трансакции. Па така, разговараме со адвокат Снежана Станковиќ од Адвокатската канцеларија Станковиќ и Јошевска за зголемувањето на бројот на…...

Повеќе

[Интервју] Марија Томеска, Еуролинк: Потребата за онлајн комуникација и завршување на работите од дистанца наместо алтернатива, одеднаш стана неопходност

Разговараме со Претседателката на Управниот одбор на Еуролинк осигурување Марија Томеска за нивното иновативно решение – Еуролинк онлајн филијала. Дознаваме повеќе за начинот на функционирање на видео состаноците, искуството и фидбекот на корисниците, предизвиците со кои се соочува тимот и опстанокот на веб платформата за време на глобалната пандемија. АЕТМ:…...

Повеќе

[Интервју] Дарко Булдиоски, decal.mk: Секоја налепница се изработува според нарачката, и затоа сме во можност да одговориме на желбите и потребите на купувачите

Разговараме со Дарко Булдиоски од decal.mk за идејата за создавање на нивната креативна е-продавница, инспирацијата позади најпопуларните дизајни и важноста на запознавање со своите купувачи. АЕТМ: Што е decal.mk? Од кога постои вашата е-продавница на македонскиот пазар и како дојде до идеја за нејзино отворање? Дали можете да создадете налепници…...

Повеќе

[Интервју] Ива Трембелиева: Grouper Shopping Mall е унифициран за да ги задоволи потребите на сите бизниси кои сакаат да имаат своја е-продавница и да продаваат онлајн

Во време кога на бизнисите им е потребно брзо прилагодување и пренасочување кон онлајн продажба со цел тие да продолжат да функционираат и да избегнат опаѓање на приходите, во серијалот на интервјуа со македонските е-трговци, овој пат разговараме со Оперативниот директор на Grouper.mk, Ива Трембелиева, за нивниот нов продукт, Grouper…...

Повеќе

[Интервју] Никола Димовски, kliknijadi.mk: Верувам дека создадената навиката за порачување онлајн за време на пандемијата ќе продолжи да се практикува и по нејзиното завршување.

Разговараме со Никола Димовски од kliknijadi.mk за нивниот начин на работа во време на глобална пандемија, нивниот нов онлајн маркет, искуството на корисниците при купување на нивниот веб сајт, идните планови на Кликни Јади и најатрактивната храна помеѓу корисниците. АЕТМ: Во овој период сме свесни дека животното темпо ни е…...

Повеќе

[Интервју] Павел Стојанов, e-horeca.mk: Во време каде темпото на живот е забрзано, е-трговијата е се повеќе атрактивна!

Разговараме со Павел Стојанов од e-horeca.mk за најактуелното кафе кај купувачите, доставата како важна компонента во е-трговијата и значењето на дополнителните канали за продажба. АЕТМ: За читателите кои не се запознаени со вашата е-продавница, дали можете да ни кажете што е е-horeca.mk и каков вид на производи можат да се…...

Повеќе

[Интервју] Ристо Митаноски, moekafe.mk: Пандемијата со помош на е-трговијата го промени трендот во корист на пиење квалитетно кафе од дома

Несомнено е дека во овој период, сите поминуваме низ најразлични транзиции и промени кои сосема ја искоренија нормалноста од нашите секојдневни животи. Она што сепак останува непроменето е желбата за вкусот на првото утринско кафе. Разговараме со Ристо Митаноски, сопственик на moekafe.mk за потребата од креирање на оваа е-продавница, навиките…...

Повеќе

[Интервју] Миле Бошков: Дигитализацијата може да придонесе за опстанок, но и подобрување на процесите во компаниите и затоа е потребна брза реакција и имплементација

Со г-дин Миле Бошков, претседател на Бизнис Конфедерација на Македонија и член на УО на АЕТМ разговараме на тема економски последици од COVID-19, за процесот на дигитализација во компаниите, за потребата од следење трендови и постојана едукација, како и потребата од брзо прилагодување на новонастанатата ситуација со цел зачувување на…...

Повеќе

[Интервју] DHL Express Macedonia: COVID-19 не претставува пречка при преземање и достава на пратки во сите држави и региони во светот

Сметајќи дека за време на глобална пандемија, повеќе од кога било, брзата доставата на пратки е клучна за нормализирање и олеснување на секојдневниот живот, разговараме со DHL Express Macedonia за нивното справување со вонредната состојба, предизвиците со кои се соочуваат при работниот процес и меѓуграничната испорака за време на covid-19.…...

Повеќе