Прва и единствена Асоцијација за е-трговија во С. Македонија

Од основањето на АЕТСМ во декември 2017 година нашата мисија е да креираме иднина за раст и развој на е-трговијата во Република С. Македонија, особено поттикнувајќи ги инклузивните практики.

Со бројни партнерства воспоставени меѓу сите засегнати страни од екосистемот на е-трговијата и над 120 поддржувачи и компании кои се членови во АЕТСМ, активно работиме кон остварување на нашата мисија.

Беџ за верификуван е-трговец

Беџот за верификуван е-трговец е визуелна ознака која служи како брза референтна точка за клиентите да ја одредат легитимноста на е-трговецот, но и како механизам за градење доверба.

ПРЕГЛЕД НА Е-ТРГОВИЈАТА ВО РЕПУБЛИКА С.МАКЕДОНИЈА И СПОРЕДБА СО ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН И ЕВРОПА 2023

Најнови членови во АЕТСМ

Иднината е во е-трговијата

Е-трговијата повеќе не е избор, туку неопходност за секоја компанија која сака да расте, просперира и да оствари конкурентна вредност.

0 M+
Број на трансакции
0 M+
Вредност на трансакции
0
Интернет продавници
0
Членови на АЕТМ
АЈДЕ ЗАЕДНО ДА ПРИДОНЕСЕМЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА Е-ТРГОВИЈАТА

Кој е засегнат?

Е-трговијата денес се развива со забрзано темпо и со цел заеднички да обезбедиме одржлив раст во оваа индустрија, потребен е холистички пристап и учество од сите засегнати страни.

Ние знаеме дека од суштинско значење за професионалците, претприемачите, компаниите, организациите, институциите и ентузијастите е да поттикнуваме вредни врски и соработки, да учиме едни од други, да инспирираме и да ги креираме и применуваме иновациите во индустријата.

Инфраструктурни провајдери

Koмпании за логистика и достава

Плаќање (банки, платежни процесори)

Владини институции (правна регулаторна рамка)

Едукација & образовни институции (универзитети, академии)

Финансирање за развој на е-трговија

IT & Софтерски
компании

Компании за маркетинг & продажба

Pure play & click - and -mortar компании