Иво Стојановски: А1 Македонија е првата компанија во нашата земја со виртуелна продавница, достапна за сите.

Со ограничување на меѓусебниот контакт, социјалната дистанца и сите останати рестрикции, сѐ повеќе може да се воочи важната улога на…

Read more

Филип Морис ТКП денеска го лансираше IQOS во земјава – ќе се продава ОНЛАЈН

Иновативниот уред IQOS (ајкос) кој направи револуција во тутунската индустрија од денеска е во продажба во Македонија. IQOS е електронски…

Read more

[Интервју] Миле Бошков: Дигитализацијата може да придонесе за опстанок, но и подобрување на процесите во компаниите и затоа е потребна брза реакција и имплементација

Со г-дин Миле Бошков, претседател на Бизнис Конфедерација на Македонија и член на УО на АЕТМ разговараме на тема економски…

Read more

Банка од Wall Street вели дека навлегувањето на Facebook во е-трговија може да предизивка раст на нивниот годишен приход од 30 милијарди долари

Впуштањето на Facebook во e-трговијата би можело да предизвика огромни приходи од 30 милијарди долари годишно. На 19.05, компанијата за…

Read more

[Интервју] DHL Express Macedonia: COVID-19 не претставува пречка при преземање и достава на пратки во сите држави и региони во светот.

Сметајќи дека за време на глобална пандемија, повеќе од кога било, брзата доставата на пратки е клучна за нормализирање и…

Read more

АЈДЕ ЗАЕДНО ДА ПРИДОНЕСЕМЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА Е-ТРГОВИЈАТА!