+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Интервјуа

[Интервју] Владимир Вецовски, РЗ Инфомедиа: Бизнисите кои на време ќе ја разберат потребата од дигитализација на нивните бизнис процеси ќе успеат да преживеат и да растат

Во кратко интервју Владимир Вецовски кој е основач на РЗ Инфомедиа ни кажува нешто повеќе за InOne.mk, платформата која ги содржи сите алатки за онлајн маркетинг и онлајн продажба, за важноста на дигитализацијата на бизнисите и работата на РЗ Инфомедиа иInOne.mk за време на глобалната пандемија. АЕТМ: Што е InOne.mk?…...

Повеќе

[Интервју] Бојан Јанески и Петар Исиров, TummyTox: Нашата визија е дека за успех на една нова, мала компанија е неопходно да се следат светските трендови кои ги наложува глобалната е-трговија

Ја започнуваме новата работна недела со Бојан Јанески и Петар Исиров од TummyTox. Бојан и Петар ни кажаа нешто повеќе за тоа што е TummyTox, како е да се лансира една онлајн продавница за време на глобална пандемија и за учеството на TummyTox веднаш по лансирање на бизнисот во ‘најголемите’…...

Повеќе

Ива Трембелиева, COO @ Grouper.mk: Нудиме 10 бесплатни пакети за отворање на е-продавници во соработка со Mastercard по повод 10 години Grouper.mk

Ја започнуваме работната недела со разгвор со Ива Трембелиева од Grouper.mk која ни кажува нешто повеќе за тоа кои се бенефитите кои произлегуваат од тоа една компанија да е дел од најголемиот онлајн трговски центар во Македонија, а воедно и за одличната можност која ја нуди Grouper.mk за поддршка на…...

Повеќе

[Интервју] Јосиф Дамјанов, FitKit: Сите сме во ист кош и зборот што ги обединува сите бизниси е ‘предизвикувачки’

Првото интервју оваа година го направивме со Јосиф Дамјанов од FitKit со кој зборувавме за раѓањето на идејата за FitKit апликацијата, предизвиците во фитнес индустријата за време на глобалната пандемија и онлајн прилагодувањето и од страна на тренерите, и на вежбачите. АЕТМ: Дали можете да им кажете на нашите читатели…...

Повеќе

[Интервју] Ива Блажевска, Digital Finance: Онлајн продажбата зазема се поголем замав и станува неопходна алатка за секој бизнис

Повеќе за дигиталните иновации во сферата на финансиите и огромниот пораст на дигитализацијата во нашата земја зборуваме со Ива Блажевска од Digital Finance. АЕТМ: Дали можете да им кажете нешто повеќе на нашите читатели во врска со вашата компанија? Од кога постоите, кои се вашите главни приоритети и најнови продукти?…...

Повеќе

[Интервју] Филомена Пљаковска-Аспровска, CaSys: Во деловната 2020 влеговме со слоганот “2020 is digital. Say Hello!”

Разговараме со Филомена Пљаковска-Аспровска, главен извршен директор на Касис АД Скопје кој е златен спонзор на третата годишна конференција за е-трговија, а воедно е и дел од панелот на конференцијата на тема: „Довербата е приоритет – онлајн безбедност и заштита на потрошувачи”. АЕТМ: Е-трговијата во време на оваа пандемија доживува…...

Повеќе

[Интервју] Иво Стојановски, А1 Македонија – дигитален партнер на третата годишна конференција за е-трговија

Разговараме со Иво Стојановски од А1 Македонија за стремежот кон иновативни дигитални решенија, зголемената употреба на е-услуги, поддршката на А1 како дигитален партнер на третата годишна конференција за е-трговија и учеството на Иво во панел дискусијата на тема: „ Македонските е-трговци и отклучување на потенцијалот на е-трговијата во време на…...

Повеќе

[Интервју] Јасмина Апостолоска, ИутеКредит: Пандемијата покажа дека граѓаните се подготвени да уживаат во придобивките од дигитализацијата

Ја започнуваме работната недела заедно со Јасмина Апостолоска од ИутеКредит со која разговаравме за работниот процес на Иуте за време на пандемијата, достапните дигитални услуги и решенија кои компанијата ги нуди, вклучувајќи го и нивното ново иновативно решение кое овозможува плаќање на рати при онлајн купување. АЕТМ: За оние кои…...

Повеќе

[Интервју] Бобан Трпевски, Фалкон Логистик: Брзото адаптирање кон е-пазарењето не прави чекор поблиску до светските современи трендови

Со Бобан Трпевски од Фалкон Логистик разговараме за важноста на навремената достава, квалитетното и прецизно следење на пратките, фокусот на поедноставените постапки за олеснето нарачување и воведување на безготовинскo плаќање во курирскиот процес како и во живо, така и онлајн. АЕТМ: Имајќи во предвид дека одбирањето на соодветен логистички сервис…...

Повеќе

[Интервју] Искра Тикваровска Казанџиевска, ЕВН: Информатичката писменост на населението е значаен фактор при дигитализацијата на услугите

Заедно со Искра Тикваровска Казанџиевска од ЕВН Македонија разговараме за засилениот фокус кон услугите кои на корисниците им биле најнеопходни во време на пандемијата, огромниот раст на нови корисници, онлајн уплати и забрзано имплементирање на сите планови за дигитализација токму поради covid-19 и историски највисок обем на е-трговија како во…...

Повеќе