fbpx
+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

[Интервју] Снежана Станковиќ: Со растење на е-пазарот доаѓа потребата за зголемување на едукација

Во време кога дигитализацијата и е-трговијата се во полн ек, од голема важност е запазувањето на oбврските на е-трговците, правата на купувачите и заштитување на нивните лични податоци при извршување на трансакции. Па така, разговараме со адвокат Снежана Станковиќ од Адвокатската канцеларија Станковиќ и Јошевска за зголемувањето на бројот на…...

Повеќе

Како до победа во битката за е-трговија во ерата пост-ковид19 ?

Не е никаква нова вест дека нарушувањата од COVID-19 создадоа брзи промени и помалку предвидливо опкружување за повеќето индустрии, оставајќи многу лидери и бизниси да ‘лебдат’. И како што потрошувачите влегоа во режим на преживување, се прави сè за тие да останат безбедни, поврзани и најважно, да бидат дигитално поврзани…...

Повеќе

4 стратегии за подобар е-mail маркетинг

Повеќе од 306 милијарди. Толку е-mailови се очекуваше да бидат испратени и примени секој ден во 2020 година, според Statista. Со тоа што милиони компании се префрлија на работа од дома и брендовите испраќаат се повеќе е-mailови, бројот може да ги надмине предвидувањата на Statista оваа година. E-mail маркетингот функционира…...

Повеќе

27% од Европејците ќе продолжат да купуваат повеќе преку Интернет

Над една четвртина од европските потрошувачи ќе продолжат да остваруваат шопинг повеќе отколку пред да избувне коронавирусот. И 56% од Европејците преку Интернет купуваат три или повеќе производи месечно за време на covid-19 кризата. Пред избувнувањето на вирусот, 43% од европските потрошувачи купувале 3 или повеќе производи месечно на Интернет.…...

Повеќе

AliExpress ќе го скрати времето за испорака во Европа за 30%

AliExpress ќе го скрати времето за испорака во некои делови на Европа за 30%. Ова е резултат на новата воздушна рута што ја објави AliExpress. Комерцијалната рута помеѓу Кина и Шпанија ќе започне овој месец. Популарниот кинески пазар AliExpress не е познат само по своите ефтини цени, туку и по…...

Повеќе

ИутеKредит со ново иновативно решение за онлајн продажба

Насочени кон комплетна дигитализација на финасиските услуги и константно изнаоѓање на иновативни решенија кои ќе го поедностават начинот на онлајн купување, ИутеКредит Македонија разви опција за плаќање со кредит на рати како замена за класична трансакција со дебитна или кредитна картичка.  Станува збор за API решение кое 100% функционално на…...

Повеќе

Чекор понапред во дигитализацијата на царинската обработка на пратки превезувани од брзите пошти

Со цел понатамошно олеснување на работата на економските оператори што превезуваат брзи пратки и во согласност со процесот на воведување на Е-царина, Царинската управа на Република Северна Македонија од 05.08.2020 година воведува задолжително поднесување на документ-најавен манифест „пред пристигнување“ за сите пратки од страна на брзите пошти. Информациите за пратката…...

Повеќе

Избрани 40-те компании кои ќе добијат поддршка за отворање на нова е-продавница

Четиресет домашни компани ќе добијат неповратна финансиска и советодавна помош во рамки на јавниот повик од иницијативата „Ecommerce4All” која се реализира од страна на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија, со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем. Избраните апликанти ќе добијат помош за отворање на своја е-продавница…...

Повеќе

Топ 3 стратегии за вашиот бизнис во пост-пандемиската ера

Во последните неколку месеци пред нашите очи се расплете невидена промена. Нашите идеи за еден свет оформен со помош на сигурност се разнишааа, како и идеите за стабилен бизнис и се што следи со него. Хаосот е неверојатна можност, можност да размислиме за тоа што му треба на светот и…...

Повеќе

5 начини да ги освоите купувачите кои ја напуштаат својата кошничка

Компаниите губат продажба од 18 милијарди долари секоја година од купувачи кои ги напуштаат своите кошнички при онлајн купувањето. Помеѓу Black Friday и Cyber Monday, 79% од купувачите кои купуваат преку мобилни телефони ги напуштиле своите колички, оставајќи големи неостварени трансакции. Додека напуштањето на количката ги погодува и големите и…...

Повеќе