fbpx
+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

3 стратегии за опстанок и раст на бизнисите на е-трговците за време на рецесија

Додека голем дел од фокусот во изминатите неколку месеци се однесуваше на деловните активности кои се прилагодуваат на работење на далечина, не се одрекува дека влијаат и дигиталните брендови. Многу компании за е-трговија доживеале значителни нарушувања во нивниот синџир на снабдување или се соочиле со опаѓање на продажбата во нивните…...

Повеќе

Преку Меморандум за соработка Асоцијацијата за е-трговија на Македонија и Македонската Банкарска Асоцијација, ќе се стремат кон раст на е-трговијата

Денес, меморандум за соработка потпишаа претседателката на Македонската Банкарска Асоцијација – Д-р Маја Стевкова Штериева и в.д. Претстедателот на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – Филип Чижбановски. Во меморандумот се наведува дека Македонската Банкарска Асоцијација (МБА) и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија (АЕТМ) ќе разменуваат информации од заеднички интерес, ќе споделуваат…...

Повеќе

5 причини зошто на вашата e-продавница веднаш и е потребна мобилна апликација

  Е-продавниците и мобилната e-трговија (м-трговија) играат различни улоги во шопинг искусвото и служат различни публики. Она што е од суштинско значење е да не гo занемарувате искуството преку мобилните уреди додека создавате стратегија за е-трговија за вашиот бизнис. Според истражување на Pew, 8 од 10 Американци купуваат онлајн, а…...

Повеќе

[Интервју] Ива Трембелиева: Grouper Shopping Mall е унифициран за да ги задоволи потребите на сите бизниси кои сакаат да имаат своја е-продавница и да продаваат онлајн

Во време кога на бизнисите им е потребно брзо прилагодување и пренасочување кон онлајн продажба со цел тие да продолжат да функционираат и да избегнат опаѓање на приходите, во серијалот на интервјуа со македонските е-трговци, овој пат разговараме со Оперативниот директор на Grouper.mk, Ива Трембелиева, за нивниот нов продукт, Grouper…...

Повеќе

Сега можете да остварувате повици на Google Meet директно од апликацијата Gmail

Бидејќи повеќе луѓе работат од дома од кога било, Google Meet експлодираше од употреба во последните неколку месеци. Компанијата ја искористи таа популарност со проширување на карактеристиките и интеграцијата на Meet, со што ги интегрираше Meet повиците директно на Gmail.com минатиот месец. Сега компанијата го прави истото на мобилните уреди,…...

Повеќе

[Интервју] Никола Димовски, kliknijadi.mk: Верувам дека создадената навиката за порачување онлајн за време на пандемијата ќе продолжи да се практикува и по нејзиното завршување.

Разговараме со Никола Димовски од kliknijadi.mk за нивниот начин на работа во време на глобална пандемија, нивниот нов онлајн маркет, искуството на корисниците при купување на нивниот веб сајт, идните планови на Кликни Јади и најатрактивната храна помеѓу корисниците. АЕТМ: Во овој период сме свесни дека животното темпо ни е…...

Повеќе

4 причини зошто треба да се обложите на иднината на е-трговијата

Во свет на економска неизвесност, долгорочната иднина за e-купување и e-продажба ветува многу. Мерките за социјална дистанца и затворањето на бизниси значително ги нарушија навиките на потрошувачка на купувачите. Додека ова за многумина создаде период на неизвесност, е-трговијата е тренд кој оди во позитивна насока. Купувањето преку е-трговија се зголемува…...

Повеќе

24% од е-трговијата во Европа е прекугранична

Вкупниот прекуграничен пазар преку Интернет (со исклучок на патувањето) во Европа претставуваше обрт од 108,75 милијарди евра во 2019 година. Ова е пораст од 14,4% во однос на состојбата пред една година. Прекуграничното учество претставува 23,55% од вкупната продажба на Интернет во Европа, што е слично на состојбата минатата година.…...

Повеќе

3 едноставни промени на вашиот веб сајт кои ќе ги импресионираат купувачите

Дали вашата веб-страница ја врши својата работа? Дали добивате повеќе клиенти? Ако не, имате проблем. Можеби тоа е проблем при сообраќајот. Или проблем со јасност. Можеби сте ги смениле работите малку и време е да ја освежите вашата веб-страница. Без оглед на проблемот, имам три измени што ќе ви помогнат…...

Повеќе

[Интервју] Павел Стојанов, e-horeca.mk: Во време каде темпото на живот е забрзано, е-трговијата е се повеќе атрактивна!

Разговараме со Павел Стојанов од e-horeca.mk за најактуелното кафе кај купувачите, доставата како важна компонента во е-трговијата и значењето на дополнителните канали за продажба. АЕТМ: За читателите кои не се запознаени со вашата е-продавница, дали можете да ни кажете што е е-horeca.mk и каков вид на производи можат да се…...

Повеќе