fbpx
+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

[Интервју] Eco Logistic Service: Се трудиме да ги решиме предизвиците со едукација на потрошувачите за предностите на е-продажбата.

Разговараме со Eco Logistic Service за значењето на навремена и брза достава, влијанието на глобалната пандемија врз нивниот начин на работа и нивните планови за понатамошни унапредувања. АЕТМ: Основата за успешно пласирање на еден бизнис во опсегот на е-трговијата е доставата.  Имајќи предвид дека брзината и точноста при доставата на…...

Повеќе

Интервју со корисниците: Што мислат за digitalniuslugi.ecommerce.mk?

Им поставивме неколку прашања на тројца корисници на нашата нова платформа digitalniuslugi.ecommerce.mk со цел да се запознаеме со нивните омилени бесплатни алатки, најкорисни е-продавници и нивното мислење за транзицијата кон дигиталното општество.   1.Платформата digitalniuslugi.ecommerce.mk се состои од категории кои содржат бесплатни алатки, онлајн продавници и веб сајтови за подмирување на…...

Повеќе

Извештајот на СТО ја разгледува улогата на е-трговијата за време на пандемијата COVID-19

Секретаријатот на СТО објави нов извештај преку кој се гледа како пандемијата COVID-19 влијаела врз е-трговијата, вклучувајќи ги и импликациите за прекуграничната трговија. Во извештајот може да се прочита за зголемената употреба на е-трговија поради прилагодувањето на потрошувачите на задолжителниот карантин и мерките за социјално дистанцирање. Покрај тоа, се истакнуваат…...

Повеќе

[Интервју] Марјан Николовски, извршен директор во Emit Knowledge: За да станеме лидер во регионот се потребни промени и подобри системи за наплата кои наликуваат конкурентните ширум светот.

Оптимизирањето на работните обврски со цел поуспешно менаџирање на компаниите и бизнисите станува една од најважните компоненти за успех. Envoice.in е компанија која создава алатка за дигитално фактурирање и наплата на фактури на PayPal, Payoneer и Stripe. За основните дејности за компанијата и пробивање во светот на е-трговијата разговараме со…...

Повеќе

Со ChallengerДома, седете дома и добивајте купони за попусти и поддржете ги локалните бизниси!

Мобилната апликација ChallengerДома ги мотивира сите граѓани да останат дома и со тоа да го победат корона вирусот, a воедно апликацијата им помога на локалните бизниси да дојдат до нови клиенти. Апликацијата е целосно бесплатна за корисниците и за бизнисите и истата е достапна за iOS и Android. Пандемијата постави…...

Повеќе

Еуролинк oсигурување отвора прва онлајн филијала за осигурување

Еуролинк oсигурување ја отвора својата прва онлајн филијала, каде што граѓаните може да пристапат до сите услуги и совети од искусните консултанти за осигурување преку клик на својот мобилен телефон или компјутер, без притоа да го напуштат својот дом или работно место. Од Еуролинк oсигурување сметаат дека трендот во рамки…...

Повеќе

Шест придобивки од отворање на ваша е-продавница

За многу луѓе во светот, е-трговијата станува еден од најпосакуваните начини на купување токму поради нејзината едноставност и практичност. Купувачите немаат никакви ограничувања,  ним им е дозволено да купуваат производи или услуги од удобноста на својот дом во секое време од денот или ноќта. При е-трговијата, достапни се опции за…...

Повеќе

[Интервју] Билјана Николовска, „Рептил“ : Луѓето почнуваат се повеќе да ја користат е-трговијата и да гo согледуваат бенефитот од истата.

Bо овој момент, важната улога на е-трговијата во секојдневието се истакнува повеќе од кога било, токму поради тоа што седењето дома е клучно за надминување на вирусот covid-19. Разговараме со Билјана Николовска од „Рептил“ околу активностите на маркетите и важноста на онлајн трговијата на маркетот во време на глобална пандемија.…...

Повеќе

Известување за прием, пренос на пратки во меѓународен поштенски сообраќај

Известување за прием, пренос на пратки во меѓународен поштенски сообраќај. Oва е списокот на земји за кои е овозможена отпрема на пратки по сувоземен т.е. површински пат од Република С. Македонија: • Албанија; • Босна и Херцеговина • Бугарија; • Германија; • Грција; • Косово; • Молдавија; • Романија; •…...

Повеќе

Три чекори за оптимизација на вашиот магацин

Додека е-трговците се обидуваат да се прилагодат на онлајн потрошувачите и ланецот на снабдување, целиот товар паѓа на логистичкиот сектор и сервисирање на потребите на потрошувачите. Брзото проширување на е-трговијата постојано создава нови предизвици кои можат да бидат совладани само доколку се опремите со соодветни алатки и стратегии. На тој…...

Повеќе