+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

„Закачи“ ги омилените објави на врвот на твојот Instagram профил!

Отсега на Instagram најгоре на својот профил можеш да ги „закачиш“ твоите омилени објави!

Во кратко видео оваа недела, шефот на Instagram Адам Мосери сподели дека овој update ќе биде достапен до сите корисници.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Mosseri (@mosseri)

„Вашиот профил е ваш простор, затоа бараме повеќе начини да ви дадеме контрола над тоа искуство“.

Каков е концептот на новиот update?

Овој концепт не е сосема нов – тој често се употребува на други апликации како Twitter и TikTok.

tiktok pinned posts and a pinned tweet

Сепак, можноста за „закачување“ на вашите објави на вашиот профил на Instagram ќе го промени начинот на кој ја користиме платформата.

Со grid pinning (закачување на вашите објави) ќе можете да истакнете специфични објави од вашиот профил, без разлика дали тоа е брендирано партнерство, ваш нов производ, популарен Reel или објава која објаснува повеќе за вас и вашиот бренд / вашата работа.

Како се употребува оваа нова опција?

Со оглед на тоа што опцијата е веќе достапна кај сите корисници на Instagram, можете да ја употребите на брз начин.

Едноставно отворете ја објавата која што сакате да ја „закачите“ и кликнете на трите точки од десна страна:

going into settings to pin an instagram post to your profile

Ќе ви се појави мени со листа на опции како “Archive” и “Edit” . Кликнете на “Pin to your profile”:

how to pin an instagram post in instagram settings

Easy as that! Објавата ќе се појави на врвот на вашиот профил со мала иконка во нејзиниот горен десен агол:

instagram profile with three pinned posts

Во овој момент, дозволено е да „закачите“ три објави одеднаш. Ако сакате да тргнете некоја од објавите кои ви се закачени, кликнете на трите мали точки на објавата и изберете “Unpin from your profile”.

You like it? You pin it!

 

Post a comment

I accept the Privacy Policy