+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

‘Е-трговијата е спас за физичките продавници’

Е-трговијата стана спас за многу физички трговци во Европа кои мораа да ги затворат вратите за време на задолжителното останување дома. Со втор сет на мерки кои наложуваат задолжително останување дома кој погоди многу земји во Европа на крајот на 2020 година, Ecommerce Europe спроведе ново истражување за да го…...

Повеќе

Аплицирај за беџот за верификуван е-трговец и уживај во довербата на своите купувачи!

АЕТМ воведе „Беџ за верификуван е-трговец”, кој ќе овозможи јасна дистинкција на онлајн продавниците кои се регистрирани субјекти и ги исполнуваат основните правила и законски прописи од останатите онлајн продавници кои не се целосно усогласени или пак воопшто не се регистрирани и се дел од сивата економија. Беџот за верификација…...

Повеќе

[Интервју] Бојан Јанески и Петар Исиров, TummyTox: Нашата визија е дека за успех на една нова, мала компанија е неопходно да се следат светските трендови кои ги наложува глобалната е-трговија

Ја започнуваме новата работна недела со Бојан Јанески и Петар Исиров од TummyTox. Бојан и Петар ни кажаа нешто повеќе за тоа што е TummyTox, како е да се лансира една онлајн продавница за време на глобална пандемија и за учеството на TummyTox веднаш по лансирање на бизнисот во ‘најголемите’…...

Повеќе

Влијанието на Ковид-19 врз е-трговијата

2020 година беше предизвикувачка година за многумина. Во исто време, електронската трговија растеше како никогаш порано. Што можеме да очекуваме од 2021 година? SearchNode објави нов извештај за најновите трендови во е-трговијата и влијанието на ковид-19. Минатата година, SearchNode објави извештај за трендовите во e-трговијата во 2020 година. Се разбира,…...

Повеќе

Ива Трембелиева, COO @ Grouper.mk: Нудиме 10 бесплатни пакети за отворање на е-продавници во соработка со Mastercard по повод 10 години Grouper.mk

Ја започнуваме работната недела со разгвор со Ива Трембелиева од Grouper.mk која ни кажува нешто повеќе за тоа кои се бенефитите кои произлегуваат од тоа една компанија да е дел од најголемиот онлајн трговски центар во Македонија, а воедно и за одличната можност која ја нуди Grouper.mk за поддршка на…...

Повеќе

7 заклучоци од масовниот интернет сообраќај за празничната сезона во 2020

Е-трговците знаеја дека празничната сезона во 2020 година нема да биде како било која друга. Заедно со тоа, се појавија многу прашања на ова поле. Дали купувачите би започнале порано со нивното празнично купување? Дали значајните шопинг настани како Black Friday сепак се уште ќе го предводат патот? Queue-it следеле…...

Повеќе

[Интервју] Јосиф Дамјанов, FitKit: Сите сме во ист кош и зборот што ги обединува сите бизниси е ‘предизвикувачки’

Првото интервју оваа година го направивме со Јосиф Дамјанов од FitKit со кој зборувавме за раѓањето на идејата за FitKit апликацијата, предизвиците во фитнес индустријата за време на глобалната пандемија и онлајн прилагодувањето и од страна на тренерите, и на вежбачите. АЕТМ: Дали можете да им кажете на нашите читатели…...

Повеќе

Се одржа #4 Learn-a-thon: “Leading Digital Transformation”

Во текот на изминатата година, ситуацијата која настана поради глобалната пандемија наложи дека сега е правиот момент за бизнисите да ја започнат или комплетираат нивната дигитална трансформација. Со таа цел, заедно со Seavus Education and Development Center го организиравме четвртиот од петте Learn-a-thon тренинзи на тема “Leading Digital Transformation” кој…...

Повеќе

Германската е-трговија има потенцијал да порасне на 141 милијарда евра во 2024 година

За е-трговијата во Германија се предвидува значително да порасне во наредните години. По рекордната година поврзана со корона со достигнување на вредноста на онлајн продажбата некаде помеѓу 80 и 88 милијарди евра, трендот ќе продолжи. Се предвидува дека е-трговија во Германија може да вреди 120 милијарди евра во 2024 година,…...

Повеќе

Забрзан раст на е-трговијата и во третиот квартал – Македонците се повеќе купуваат од домашни е-трговци

По растот од 178% во вредноста на онлајн трансакции со домашни картички кон домашните е-трговци во вториот квартал од 2020 споредено со минатата година, Македонците продолжиле и во третиот квартал со засилено темпо да вршат онлајн трансакции. Согласно последните објавени податоци за платежна статистика од Народната Банка, растот на реализирани…...

Повеќе