+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Интервјуа

[Интервју] Петар Наумовски, granapdoma.mk: Грижата за корисниците, прекрасната комуникација и излегување во пресрет на нивните барања се најважни за тимот на Гранап

За важноста на грижата за корисниците, за работната подготовка на онлајн супермаркетот за време на полниот ек на глобалната пандемија, како и за подобрување на перформансите и организирање за новите предизвици зборуваме со Петар Наумовски од granapdoma.mk. АЕТМ: granapdoma.mk минатата година се придружи на понудата на онлајн супермаркети на македонскиот…...

Повеќе

[Интервју] Сашка Николовска, БЕ-ДА Експрес: Технологијата веќе одамна го држи ритамот и го диригира растот на еден бизнис – задолжително е за секој да биде во чекор со дигитализацијата

Во интервјуто со менаџерот на БЕ-ДА Експрес, Сашка Николовска, разговараме за суштинското значење на логистичките компании во синџирот на е-трговијата, активното дигитализирање на работните процеси, како и за соработката на курирската компанија со клиентите-соработници од сферата на е-трговијата. АЕТМ: Неизбежно е да се забележи дека постојано расте интензитетот на понудата…...

Повеќе

[Интервју] Емилија Илиева, А1 Македонија: Како дигитален партнер на хакатонот ја поддржуваме потребата за креирање на посигурно дигитално општество и намалување на сивата економија во е-трговијата

Разговараме со Емилија Илиева од А1 Македонија кој е дигитален партнер на виртуелниот хакатон на тема „Хакирај ја сивата економија во е-трговија“ за потребата од развивање решенија и механизми за креирање на посигурно дигитално општество, намалување на сивата економија во е-трговијата, како и вложувањето во едукација на сите возрасни групи…...

Повеќе

[Интервју] Душица Лазарова – Бизнис и Проект Менаџер @ HASELT: Колку порано студентите се вклучуваат во општествениот живот и ја градат својата кариера, толку побрзо ќе гледаме општествени промени и иновации околу нас

Софтверската компанија HASELT е дел од виртуелниот хакатон „Хакирај ја сивата економија во е-трговија“ како сребрен партнер. Заедно со Душица Лазарова – Бизнис и Проект Менаџер во HASELT зборуваме за тоа колку е важно активното учество на младите со цел оформување на едно напредно општество, свесноста и желбата на компаниите…...

Повеќе

[Интервју] Филомена Пљаковска-Аспровска, главен извршен директор @ Касис АД Скопје: Младите се двигател во сите општествени сфери, треба да им се обезбедат услови и предизвици за да останат и да создаваат за сопствената земја

Дел од виртуелниот хакатон посветен на намалување на сивата економија во е-трговија како златен партнер е и КаСис АД Скопје – првиот и единствен платежен процесор во нашата земја. Со главниот извршен директор на КаСис – Филомена Пљаковска-Аспровска, разговараме за потребата од континуирана едукација кај трговците за бенефитите кои произлегуват…...

Повеќе

[Интервју] м-р Марко Ѓоргиевски, Директор @ НАЕОПМ: Важно е студентите да се вклучени во развојот на стратегии и спроведување на политиките кои носат намалување на сивата економија

Во периодот од 14.05 – 16.05.2021 Асоцијацијата за е-трговија на Македонија организира виртуелен хакатон насловен „Хакирај ја сивата економија во е-трговија“, во соработка со Економски Факултет – Скопје и ФИНКИ. Дел од поддржувачите и партнерите на овој хакатон е и Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Со директорот…...

Повеќе

[Интервју]: Јани Макрадули, Генерален директор на Пошта на Северна Македонија: Нема да се откажеме додека да измериме целосно задоволство од нашите услуги за секој наш потрошувач

Заедно со Генералниот директор на Пошта на Северна Македонија Јани Макрадули, во кратко интервју дискутиравме за суштинското значење на компаниите за испорака како клучна алка во синџирот на е-трговија, за прилагодување на промените на навиките на потрошувачите и интензивната работа на Македонска Пошта на дигитализирање на услугите кои ги нуди.…...

Повеќе

[Интервју] Теодора Филовска, Galeksia: Се повеќе луѓе стануваат свесни за потребата од дигитални вештини за модерното работење

Неформалното образование зазема се поголем процент од глобалната едукација, особено кога станува збор за дигитални вештини. Инвестицијата во сопствениот развој и развојот на вработените е од клучно значење за сите оние кои сакаат да напредуваат и да се во тек со најновите промени. На тема зошто е потребно неформално образование…...

Повеќе

[Интервју] Мартин Милевски, Delivery10: На крајот на денот, сé почнува и завршува со луѓето

AETM: Delivery10 неодамна стана дел од понудата за логистика на македонскиот пазар. Кажете ни нешто повеќе за вас; од колку членови се состои вашиот тим и кој е територијалниот оспег на кој Delivery10 ги извршува своите услуги? Што ве инспирираше токму сега да основате компанија за брза достава на пратки?…...

Повеќе

[Интервју] Душан Марковиќ, Gemak.mk: Можностите за остварување на целите на една е-продавница се навистина неограничени

И оваа работна недела ја започнуваме со интервју со еден од нашите членови – Gemak.mk. Разговаравме со Душан Марковиќ, корпоративниот маркетинг менаџер на Гемак Траде кој ни кажа нешто повеќе за забрзаната автоматизација на компанијата, за доставата на производите од е-продавницата како еден од најголемите приоритети и за формирање на…...

Повеќе