+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

АЕТМ

Tри клучни принципи за онлајн брендирање кои треба да ги знаете и примените

Во свет полн со брендови истакнувањето над другите може да биде предизвик. Реномираните брендови со препознатливи понуди и вредности се оние кои се забележани од купувачите. Без разлика дали бренд е нов на пазарот или е добро воспоставен, останувањето релевантен е од суштинско значење за да се издржи тестот на…...

Повеќе

Новиот закон ќе ја подобри заштитата на потрошувачите од нечесни трговски практики

Министерот за економија Крешник Бектеши на 21.06 на прес-конференција информираше дека на предлог на Министерството за економија, Владата го усвои новиот Предлог закон за заштита на потрошувачи.   „Kaкo резултат на анализата на пазарот произлезе потребата за креирање на модерна законска рамка преку нов Закон за заштита на потрошувачите.Со овој…...

Повеќе

10 корисни SaaS алатки за подобрување и унапредување на работата на вашиот тим во 2022

Малите и средните бизниси треба да останат фокусирани на развојот на нивниот бизнис. Тие често имаат ограничени ресурси, време и експертиза, но благодарение на подемот на софтверските компании, во моментов има бројни SaaS алатки (Софтвер како услуга) кои се специјално дизајнирани за нивните потреби. Растот на SaaS во последните години…...

Повеќе

Помогни во мапирањето на македонската ИТ индустријата во 2022. Приклучи се кон истражувањето!

  Во 2019-та инспирирани од како тоа го прави StackOverflow, IT.mk започнаа слично истражување на локално ниво наречено “Мапирање на ИТ индустријата во Македонија” преку метод на анонимна анкета во кое тогаш учествуваа повеќе од 1.000 лица и дадоа корисен фидбек за индустријата во земјава. Резултатите беа бесплатно јавно споделени и…...

Повеќе

Како до совршенa pitch презентација за вашиот startup?

Обемот на вниманието на VC (venture capitalists – приватни инвеститори кои обезбедуваат капитал на компании со висок потенцијал во замена за удел во компанијата) станува сè пократко. Но, концизен, атрактивен и ефективен дизајн на презентацијата може да го привлече нивниот интерес. Бројот на стартапи и претприемачки инвестиции драстично порасна во…...

Повеќе

5 совети за креативно, eco-friendly водење на вашиот бизнис

Еколошката свесност стана сè повеќе мејнстрим дел од водењето на бизнис. Всушност, во една неодамнешна студија, 78 отсто од Американците рекле дека е поголема веројатноста да купат еколошки производи, а 64 отсто исто така се подготвени да платат повеќе за овие производи. Јасно е дека фокусот на животната средина во…...

Повеќе

Се одржа првата обука од едукативната програма „Дигитални вештини за раст“

На 09 јуни во просториите на ИННОФЕИТ се одржа првата од трите обуки од едукативната програма „Дигитални вештини за раст“ организирана од АЕТМ и поддржана од Increasing Market Employability – IME. На отворањето беа присутни претседателката на АЕТМ, Нина Ангеловска и Анета Дамјановска, претставник од Швајцарска Амбасада кои во своите…...

Повеќе

Reels на Instagram и Facebook со нови можности за изразување и промовирање

Meta воведе нови алатки за Reels на Instagram и Facebook. Компанијата ги објави новите функции велејќи дека тие ќе им олеснат на креаторите на содржини кои ги претпочитаат една или двете платформи подобро да се поврзат со својата публика.   На Instagram, Meta ги продолжи Reels на 90 секунди, давајќи…...

Повеќе

[ИНТЕРВЈУ] Кико и Борче од bratot.com – Е-трговијата е иднината која треба да ја прифатиме што побрзо

Имавме прилика да разговараме со една модерна, урбана, скопска приказна позната како Bratot Apparel. Оваа приказна е составена од двајца пријатели, Борче и Кико, кои преку реализација на идеите, замислите и визијата и преку упорноста и креативноста го создадоа bratot.com. Всушност, bratot.com е онлајн streetwear shop на кој се достапни…...

Повеќе

Со македонски платежни картички најмногу онлајн се купувало од Обединетото Кралство, Ирска и Унгарија

Согласно објавените податоци од Народната Банка на Република Северна Македонија, го анализиравме бројот и вредноста на реализирани онлајн трансакции со домашни платежни картички кон странски е-продажни места со цел да креираме слика каде најчесто Македонците купувале онлајн во текот на 2021 година. Во текот на изминатата година македонците реализирале вкупно…...

Повеќе