+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

Meta и Adobe соработуваат на новиот Social Media Marketing Training Course

Како дел од промоцијата на новиот Adobe Express creation suite, Adobe соработува со Meta за да започне нова програма за обука „Express Your Brand“, која е дизајнирана да им помогне на сопствениците на мали бизниси да создадат поефективна содржина и стратегии за дигитален маркетинг и да го максимизираат нивниот бизнис.

Meta x Adobe

Meta x Adobe

 

Како што објаснуваат од Meta: „Не е изненадување што социјалните медиуми се суштинска маркетинг алатка за малите бизниси денес. Според неодамнешното истражување на Adobe, откривме дека 59% од сопствениците на мали бизниси (SBOs) велат дека подобрувањето на нивните вештини за социјалните медиуми би било највлијателната работа што можат да ја направат за нивниот бизнис. Но, со ограничено време, ресурси и технологија, тоа може да биде застрашувачка задача за претприемачите“.

Задоволувајќи го ова барање, новата програма за обука „Express Your Business“ опфаќа низа елементи дизајнирани да го „демистифицираат маркетингот на социјалните медиуми“, а истовремено вклучува и обука на Adobe Express за да им помогне на учесниците да изградат свои креативни средства.

Експертите од Meta потоа ќе обезбедат совети за тоа како да ги користите вашите нови креативни елементи низ нејзините апликации. Дополнително на ова, Мета и Adobe, исто така, ќе им доделат на 10.000 сопственици на бизниси едногодишна премиум претплата на Adobe Express, како дел од проширената програма за помош на сопствениците на бизниси.

Тоа би можело да биде корисна иницијатива со низа можности и ако барате да ги усовршите своите вештини за дигитален маркетинг, можеби вреди да го проверите новиот курс и најновите креативни алатки од Adobe, кои се дизајнирани за едноставен и ефективен начин на работа.

 

Meta x Adobe

Meta x Adobe

Програмата „Express Your Business“ започнува на 17 мај, со месечни обуки за секој елемент.

За програмата можете да дознаете повеќе и можете да се регистрирате овде.

 

Post a comment

I accept the Privacy Policy