fbpx
+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости во Е-трговија

Adobe: Cyber Monday привлекува продажба вредна 10,8 милијарди долари

Потрошувачите потрошија околу 10,8 милијарди долари на Интернет до крајот на Cyber Monday, што претставува раст од 15,1% во продажбата на Интернет од минатата година, вели извештајот на Adobe. Според извештајот, купувањето преку мобилен телефон сочинува 37% од продажбата на Cyber Monday. Според истражувањето на Adobe, купувачите од Cyber Monday…...

Повеќе

Зошто Јужна Европа заостанува во е-трговијата?

Јужна Европа, во овој случај дефиниранa како Шпанија и Италија, заостанува во е-трговијата. Продажбата преку Интернет како процент од вкупната малопродажба, на пример, е далеку помала отколку во северните земји. Но, зошто е тоа така? Се чини дека луѓето во Јужна Европа останаа отпорни на е-трговија. Минатата година, на пример,…...

Повеќе

Трендови за онлајн плаќање низ Европа

Кога станува збор за плаќање за она што се купува преку Интернет, многу купувачи ги користат своите кредитни картички, PayPal или банкарски трансфери. Но, кои начини на плаќање се најпопуларни? И, каква е разликата во преференциите за плаќање меѓу различни земји низ цела Европа? Aravato одблизу ги разгледа системите за…...

Повеќе

Купувач во Велика Британија троши 11% повеќе онлајн

Во денешно време, просечен купувач во Обединетото Кралство троши 83 фунти (околу 91,5 евра) месечно на Интернет. Минатата година оваа бројка изнесувала 75 фунти (82,7 евра). Глобалната пандемија дефинитивно придонесе за ова зголемување од 11% на годишно ниво. Но, не само променетите навики за купување доведоа до овој раст, туку…...

Повеќе

5 работи што треба да ги знаете пред да започнете свој бизнис со е-трговија

Глобалната здравствена криза го забрза растот од физички продавници во е-трговија за пет години, според IBM. Само во 2020 година, е-трговијата се очекува да порасне за скоро 20%. Иако идејата за започнување бизнис со е-трговија е возбудлива, има многу аспекти кои треба да се разгледаат. Следејќи ги овие пет совети,…...

Повеќе

Covid-19 го забрза преминот кон е-трговија за 5 години, вели IBM

Како што пандемијата го преобликува нашиот свет, се повеќе потрошувачи започнаа да купуваат преку Интернет во поголем број и фреквенција. Според новите податоци од U.S. Retail Index на IBM, пандемијата го забрза пренасочувањето од физички продавници кон дигитално купување за околу пет години. Стоковните куќи, како резултат, забележуваат значителен пад.…...

Повеќе

Прекуграничната е-трговија во Европа е вредна €143 милијарди

Прекуграничната е-трговија во Европа вредела 143 милијарди евра во 2019 година. И 59% од овој пазар или 84 милијарди евра, се генерирани од онлајн пазари. Амазон сочинува 22% од пазарот, додека пазарите со европски капитал сочинуваат 11%. Прекуграничниот пазар за е-трговија од 143 милијарди евра е без патувања. Но, сепак,…...

Повеќе

5 промени што ги прават маркетерите во е-трговијата поради covid-19

Covid-19 создаде ударни бранови низ повеќето малопродажни бизниси и бизниси базирани на е-трговија. Помеѓу затворањето на продавниците, синџирите на снабдување и потрошувачите кои сé повеќе се стремат кон купување преку Интернет, традиционалните и дигиталните трговци на мало мораа да се прилагодат, исфрлајќи ги старите навики за да се соочат со…...

Повеќе

Амазон го лансираше Prime членството во Турција

Амазон го лансира Prime во Турција, нудејќи бесплатна и брза испорака на илјадници производи во многу категории од електроника до играчки, книги, убавина, лична нега и многу други. Почнувајќи од 15.09.2020, клиентите во Турција можат да го користат Amazon Prime, програмата за членство на Amazon, во која уживаат повеќе од…...

Повеќе

Амазон вработува уште 100.000 работници поради интензивно користење на е-трговијата на глобално ниво

Амазон соопшти дека регрутира уште 100.000 работници – четвртa серија на вработување во САД оваа година – со цел да биде чекор вo чекор со побарувачката за е-трговија која навистина се зголеми за време на пандемијата. Најголемиот светски продавач изјави дека позициите се за целосно и скратено работно време во…...

Повеќе