+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Darko Jovanoski

Ways2Help Хакатон – Технологија во функција на хуманост

Ways2Help во соработка со Women in tech Macedonia го организираат првиот хакатон за дигитализација на донаторското искуство. Ways2Help Хакатон – Технологија во функција на хуманост e 48 часовен настан кој ќе се одржи од 1 до 3 декември 2023 година во Startup Club Coworking во Скопје.   Ways2Help Хакатон – Технологија…...

Повеќе

Петта конференција Cro Commerce | 29.09.2023, Загреб

Дали вештачката интелигенција ќе нè замени? Дознајте на петтата конференција CRO Commerce Оваа година беше одбележана со доаѓањето на вештачката интелигенција. Асоцијацијата eCommerce Croatia, која собира над 500 хрватски трговци кои продаваат онлајн, и која наскоро ќе ја организира петтата конференција CRO Commerce (powered by Paket24), најдобро знае кои промени…...

Повеќе

Email маркетинг ROI во просек е 36:1

Email маркетинг нуди највисок и најизмерлив ROI (Return Of Investment – поврат на инвестицијата) од сите видови маркетинг.  Повикувајќи се на статистиката за email маркетинг и разбирањето кои трендови функционираат, а потоа нивното имплементирање во вашата сопствена стратегија за email маркетинг е најдобриот начин да го зголемите вашиот email маркетинг…...

Повеќе

Што е mCommerce и кои се бенефитите?

Можноста за пристап до светот на купување преку вашите прсти ја редефинира е-трговијата и таа не се забавува наскоро. Со мобилниот интернет сообраќај кој сочинува близу 60% од вкупниот онлајн сообраќај и 4,67 милијарди корисници на мобилен интернет ширум светот, mCommerce сега е клучен двигател на приходите за е-трговците. Подолу…...

Повеќе

Говорници од три континтенти на SERP Conf. 2023

SERP Conf. 2023 година – водечката конференција за SEO во Источна Европа, ќе се одржи на 12 октомври во Софија. Настанот ќе собере над 500 учесници од Источна Европа, претставувајќи го целиот регионален екосистем за е-трговија. Овогодинешната тема е: „Практики за оптимизација без ограничувања“ и нејзиниот фокус ќе биде на…...

Повеќе

Save Now Buy Later станува нов тренд

Заштеди Сега, Купувај Подоцна (Save Now, Buy Later) е нов тренд на купување што вклучува одложување пари за идни купувања.  Деловниот модел Save Now Buy Later (SNBL) е најновата „лудост“ за финтех, следејќи ги апликациите Buy Now Pay Later (BNPL) кои доминираа во последните неколку години. За разлика од BNPL…...

Повеќе

Совети за подобрена eCommerce безбедност

Ако поседувате е-продавница или работите во просторот за дигитална трговија, веројатно сте свесни за можни безбедносни закани. Од клучно значење е да се исполнат овие закани со цел да се заштити вашиот бизнис и клиентите. Што е безбедност во е-трговија? Безбедноста на е-трговија е збир на чекори што гарантираат дека…...

Повеќе

Отворена работна позиција во АЕТМ: Project Manager

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија (АЕТМ) е првата и единствена Асоцијација чија мисија е да креира поволна околина за забрзан раст на е-трговијата во земјава. Повеќе од пет години АЕТМ го претставува гласот на е-трговијата како етабилирана Асоцијација која брои над 120 членки. Нашите членови доаѓаат од целиот екосистем на…...

Повеќе

еCommerce трендови и дизајни на пакувањето за испорака

Се сеќаваш на возбудата што ја почувствува кога некој ти подари голем, завиткан подарок на твојот роденден? Кога купуваш производ преку Интернет, ја чекаш испораката со истата возбуда. Иако знаеш што е тоа, сепак возбудата постои. Како дете на роденден, се зголемува исчекувањето и едвај чекаш возачот да ја стави…...

Повеќе

AI оптимизација на цени е одлична стратегија во е-трговијата

Пазарот за решенија засновани на вештачка интелигенција во трговијата се очекува да достигне 24,1 милијарди долари до 2028 година. Зошто таков раст? Па… Вештачката интелигенција им помага на е-трговците да анализираат Big Data, што значи дека можат да водат подобри маркетинг кампањи, да ја подобрат логистиката и, се разбира, да…...

Повеќе