Текстуални објави – нова опција на TikTok

Изминатиов период е навистина eventful во Big Tech: Instagram ја објави апликацијата Threads, Twitter се ребрендираше во X, а TikTok го објави својот новитет: текстуални објави. Сега кога еден корисник на TikTok ќе тргне да направи некаква објава, ќе може да избере дали сака да сподели фотографии, видео или текст. Текстуалните објави имаат ограничување од […]

8 social media трендови што треба да ги знаете во 2023

Нешто на кое што можеме да сметаме е дека социјалните медиуми постојано се менуваат. Минатата година, автентичноста беше на највисоко (hello, BeReal) и релатибилноста стана поважна од кога било (goodbye, overuse of filters). Во 2023 година, овие теми напредуваат со голема промена кон содржина која е community-led. Затоа, за да можете да keep up with […]

Бесплатни курсеви за учење на социјалните платформи

„Постојана промена“ е описот за платформите на социјалните медиуми. Новите функции, функционалност и правила се појавуваат навидум секојдневно. Ажурирањата може да ги подобрат перформансите, но и да ги фрустрираат луѓето кои (се обидуваат) да ги користат. За среќа, повеќето социјални платформи нудат бесплатни курсеви за учење, особено за рекламирање. Исклучок се BeReal, кој ја обесхрабрува […]

Малите бизниси и нивниот органски успех на TikTok

„Ова беше само нешто што го правев на страна кога бев на училиште, и на крајот испадна дека ќе биде моја full-time работа“, вели Хајден Ранкин, ко-основач на Nice Shirt. Сè што е потребно е само еден момент — или видео — за еден мал бизнис да стане популарен. Во ноември 2020 година, Хајден Ранкин […]

TikTok ја зголемува максималната видео должина на 10 минути

Со додавање опција за подолги видеа, TikTok директно да го предизвикува вториот по големина пребарувач: YouTube. TikTok почнува да ја воведува можноста за корисниците да поставуваат видеа кои имаат должина до 10 минути, потврди компанијата за TechCrunch. Официјалното лансирање доаѓа додека TikTok ја тестираше промената во изминатите неколку месеци. Претходно, видеата на TikTok имаа можност […]

Social Commerce: TikTok ја претставува опцијата за in-app shopping

TikTok, најупотребуваната социјална мрежа од страна на Gen Z е последната технолошка компанија што воведува опција за купување директно од апликацијата што ќе им овозможи на корисниците да купуваат производи директно од трговци. Ова е потег што може да и помогне на платформата да ги искористи предностите на напливот на е-трговија. КЛУЧНИ ПОЕНТИ: – TikTok […]

TikTok – Заспаниот гигант за рекламирање

Брендовите бараат нови и привлечни начини да останат релевантни со нивните реклами во услови на континуиран пораст на купување онлајн. Додека продавачите го бараат секое можно сценарио за да ги “нахранат” потрошувачите со дигитални зделки, објави на социјалните медиуми – тука се јавува и TikTok кој може на маркетерите да им понуди една од најдобрите […]