[Интервју] Вујичиќ и Тешиќ од Adria Summit: Идејата на самитот е да им се помогне на локалните компании да дејствуваат на пошироко ниво и да ги препознаат бенефитите кои следат

Во изминативе две години можевме да забележиме дека “remote” работењето, онлајн настаните и Zoom повиците се зголемија на огромно ниво,…

Read more

Доделени наградите за најуспешните македонски е-трговци за 2021

  Се одржаа првите награди за е-трговија. Кои македонски е-трговци беа избрани за најдобри? Вчера, во Скопје Мериот Хотел се…

Read more

Презентација за практиките на гео-блокирање во е-трговијата во ЦЕФТА регионот

Како дел од имплементацијата на Агендата за е-трговија на ЦЕФТА, Секретаријатот на ЦЕФТА во соработка со Aсоцијацијата за е-трговија на…

Read more

[Интервју] Илир Реџа, GIZ – главен поддржувач на Ecommerce Awards

Германското друштво за меѓународна соработка (ГИЗ) од своите почетоци се стреми да развива соработка со локалните партнери во земјите каде…

Read more

20 совети од дел од најуспешните жени од екосистемот на е-трговијата во нашата земја

Успехот доаѓа кај оние кои напорно работат за него. Успехот на секоја жена треба да биде инспирација за друга. Жените…

Read more

АЈДЕ ЗАЕДНО ДА ПРИДОНЕСЕМЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА Е-ТРГОВИЈАТА!