fbpx
+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Интервјуа

[Интервју]: Јани Макрадули, Генерален директор на Пошта на Северна Македонија: Нема да се откажеме додека да измериме целосно задоволство од нашите услуги за секој наш потрошувач

Заедно со Генералниот директор на Пошта на Северна Македонија Јани Макрадули, во кратко интервју дискутиравме за суштинското значење на компаниите за испорака како клучна алка во синџирот на е-трговија, за прилагодување на промените на навиките на потрошувачите и интензивната работа на Македонска Пошта на дигитализирање на услугите кои ги нуди.…...

Повеќе

[Интервју] Теодора Филовска, Galeksia: Се повеќе луѓе стануваат свесни за потребата од дигитални вештини за модерното работење

Неформалното образование зазема се поголем процент од глобалната едукација, особено кога станува збор за дигитални вештини. Инвестицијата во сопствениот развој и развојот на вработените е од клучно значење за сите оние кои сакаат да напредуваат и да се во тек со најновите промени. На тема зошто е потребно неформално образование…...

Повеќе

[Интервју] Мартин Милевски, Delivery10: На крајот на денот, сé почнува и завршува со луѓето

AETM: Delivery10 неодамна стана дел од понудата за логистика на македонскиот пазар. Кажете ни нешто повеќе за вас; од колку членови се состои вашиот тим и кој е територијалниот оспег на кој Delivery10 ги извршува своите услуги? Што ве инспирираше токму сега да основате компанија за брза достава на пратки?…...

Повеќе

[Интервју] Душан Марковиќ, Gemak.mk: Можностите за остварување на целите на една е-продавница се навистина неограничени

И оваа работна недела ја започнуваме со интервју со еден од нашите членови – Gemak.mk. Разговаравме со Душан Марковиќ, корпоративниот маркетинг менаџер на Гемак Траде кој ни кажа нешто повеќе за забрзаната автоматизација на компанијата, за доставата на производите од е-продавницата како еден од најголемите приоритети и за формирање на…...

Повеќе

[Интервју] Владимир Вецовски, РЗ Инфомедиа: Бизнисите кои на време ќе ја разберат потребата од дигитализација на нивните бизнис процеси ќе успеат да преживеат и да растат

Во кратко интервју Владимир Вецовски кој е основач на РЗ Инфомедиа ни кажува нешто повеќе за InOne.mk, платформата која ги содржи сите алатки за онлајн маркетинг и онлајн продажба, за важноста на дигитализацијата на бизнисите и работата на РЗ Инфомедиа иInOne.mk за време на глобалната пандемија. АЕТМ: Што е InOne.mk?…...

Повеќе

[Интервју] Бојан Јанески и Петар Исиров, TummyTox: Нашата визија е дека за успех на една нова, мала компанија е неопходно да се следат светските трендови кои ги наложува глобалната е-трговија

Ја започнуваме новата работна недела со Бојан Јанески и Петар Исиров од TummyTox. Бојан и Петар ни кажаа нешто повеќе за тоа што е TummyTox, како е да се лансира една онлајн продавница за време на глобална пандемија и за учеството на TummyTox веднаш по лансирање на бизнисот во ‘најголемите’…...

Повеќе

Ива Трембелиева, COO @ Grouper.mk: Нудиме 10 бесплатни пакети за отворање на е-продавници во соработка со Mastercard по повод 10 години Grouper.mk

Ја започнуваме работната недела со разгвор со Ива Трембелиева од Grouper.mk која ни кажува нешто повеќе за тоа кои се бенефитите кои произлегуваат од тоа една компанија да е дел од најголемиот онлајн трговски центар во Македонија, а воедно и за одличната можност која ја нуди Grouper.mk за поддршка на…...

Повеќе

[Интервју] Јосиф Дамјанов, FitKit: Сите сме во ист кош и зборот што ги обединува сите бизниси е ‘предизвикувачки’

Првото интервју оваа година го направивме со Јосиф Дамјанов од FitKit со кој зборувавме за раѓањето на идејата за FitKit апликацијата, предизвиците во фитнес индустријата за време на глобалната пандемија и онлајн прилагодувањето и од страна на тренерите, и на вежбачите. АЕТМ: Дали можете да им кажете на нашите читатели…...

Повеќе

[Интервју] Ива Блажевска, Digital Finance: Онлајн продажбата зазема се поголем замав и станува неопходна алатка за секој бизнис

Повеќе за дигиталните иновации во сферата на финансиите и огромниот пораст на дигитализацијата во нашата земја зборуваме со Ива Блажевска од Digital Finance. АЕТМ: Дали можете да им кажете нешто повеќе на нашите читатели во врска со вашата компанија? Од кога постоите, кои се вашите главни приоритети и најнови продукти?…...

Повеќе

[Интервју] Филомена Пљаковска-Аспровска, CaSys: Во деловната 2020 влеговме со слоганот “2020 is digital. Say Hello!”

Разговараме со Филомена Пљаковска-Аспровска, главен извршен директор на Касис АД Скопје кој е златен спонзор на третата годишна конференција за е-трговија, а воедно е и дел од панелот на конференцијата на тема: „Довербата е приоритет – онлајн безбедност и заштита на потрошувачи”. АЕТМ: Е-трговијата во време на оваа пандемија доживува…...

Повеќе