Помогни во мапирањето на македонската ИТ индустријата во 2022. Приклучи се кон истражувањето!

  Во 2019-та инспирирани од како тоа го прави StackOverflow, IT.mk започнаа слично истражување на локално ниво наречено “Мапирање на ИТ…

Read more

„Закачи“ ги омилените објави на врвот на твојот Instagram профил!

Отсега на Instagram најгоре на својот профил можеш да ги „закачиш“ твоите омилени објави! Во кратко видео оваа недела, шефот…

Read more

Како до совршенa pitch презентација за вашиот startup?

Обемот на вниманието на VC (venture capitalists – приватни инвеститори кои обезбедуваат капитал на компании со висок потенцијал во замена…

Read more

5 совети за креативно, eco-friendly водење на вашиот бизнис

Еколошката свесност стана сè повеќе мејнстрим дел од водењето на бизнис. Всушност, во една неодамнешна студија, 78 отсто од Американците…

Read more

Се одржа првата обука од едукативната програма „Дигитални вештини за раст“

На 09 јуни во просториите на ИННОФЕИТ се одржа првата од трите обуки од едукативната програма „Дигитални вештини за раст“…

Read more

АЈДЕ ЗАЕДНО ДА ПРИДОНЕСЕМЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА Е-ТРГОВИЈАТА!