Отворена работна позиција во АЕТМ: Проектен менаџер

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија (АЕТМ) е првата и единствена Асоцијација чија мисија е да креира поволна околина за забрзан…

Read more

Cross-border e-commerce: Италија нуди одлични можности

Интернет трговците кои сакаат да станат прекугранични продавачи и да се фокусираат на пазарите кои им е предви, треба да…

Read more

No more “Swipe Up” – Instagram ја тестира опцијата секој корисник да може да сподели линк преку Stories

Опцијата за кој може да споделува линкови од содржини со помош на “Swipe Up” на своите stories отсекогаш била ограничена…

Read more

Social Commerce: TikTok ја претставува опцијата за in-app shopping

TikTok, најупотребуваната социјална мрежа од страна на Gen Z е последната технолошка компанија што воведува опција за купување директно од…

Read more

The what, when, where и how за non-fungible tokens (NFT)

Што е NFT? NFT е дигитално средство што претставува предмети од реалниот свет како уметност, музика и видеа. Овие non-tangible…

Read more

АЈДЕ ЗАЕДНО ДА ПРИДОНЕСЕМЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА Е-ТРГОВИЈАТА!