+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

онлајн пазари

Европскиот онлајн пазар за мода ќе вреди 175 милијарди евра во 2025

Европскиот онлајн пазар за мода треба да порасне за 50% до 2025 година. Онлајн прометот на овој пазар ќе достигне 175 милијарди евра, што е еднакво на 33% од модната малопродажба. Прекуграничните пазари се најголемите двигатели на овој раст. Модната малопродажба се очекува да го зголеми својот вкупен промет на…...

Повеќе

The What, How, Why: Европски е-пазари 2021

Онлајн пазарите доминираат во е-трговијата во изминатите пет години и промената на навиките за онлајн купување кај потрошувачите за време на пандемијата ја зацврсти нивната употреба. Додека е-трговијата и мобилната трговија се забрзаа во текот на годината, голем дел од тој сообраќај сега доаѓа на пазарите, а трговците и брендовите…...

Повеќе

Онлајн пазари: продажбата во Европа ќе изнесува околу 120 милијарди евра

Со силниот раст на е-трговијата низ Европа, доаѓа и силен раст на онлајн пазарите, или т.н. marketplaces. Се проценува дека европските онлајн пазари вредат околу 120 до 150 милијарди евра. Но, секој онлајн пазар се разликува во зависност од земјата. Дека пазарите сочинуваат голем дел од е-трговијата во Европа беше забележано…...

Повеќе