Интернационален Картичен Систем АД Скопје КаСис со нови платежни продукти

Интернационален Картичен Систем АД Скопје – КаСис, процесор за обработка на трансакции со платежни картички и биро за персонализација, за првпат на македонскиот пазар, започна да нуди персонализација на нови “платежни продукти – минитаг и стикери”.

Овие продукти претставуваат замена за досегашните стандардни платежни картички, и се во насока да овозможат модерен и брз начин на бесконтактни плаќања. Новитетот е реализиран во соработка со Гемалто и АустриаКард, реномирани производители на платежни продукти.

Менаџерскиот тим на КаСис АД и во 2020 година останува посветен на полето на дигиталните технолигии стремејќи се македонскиот финансиски сектор да биде во чекор со светските трендови во сферата на работењето со платежни картички и новите начини и канали на плаќања.