AliExpress ќе го скрати времето за испорака во Европа за 30%

AliExpress ќе го скрати времето за испорака во некои делови на Европа за 30%. Ова е резултат на новата воздушна рута што ја објави AliExpress. Комерцијалната рута помеѓу Кина и Шпанија ќе започне овој месец.

Популарниот кинески пазар AliExpress не е познат само по своите ефтини цени, туку и по долгите времиња на испорака. Со појавата на covid-19 низ целиот свет, временските периоди на испорака уште повеќе се зголемија.

Лансирање на нова воздушна рута

Во обид да се ублажи оваа состојба и да се подобри квалитетот на  услугата во Шпанија, AliExpress најави лансирање на нова воздушна рута. Ова треба да ги направи испораките во Шпанија и соседните земји побрзо до 30%.

Комерцијалната рута помеѓу Кина и Шпанија беше овозможена од Cainiao Network (логистички оператор на Alibaba Group) во соработка со Volga-Dnepr Group. На 14 јули замина првиот лет од Хонг Конг кон Мадрид, носејќи парцели од продавачите на AliExpress.

Целиот процес на испорака ќе трае 10 дена 

Летовите ќе се извршуваат преку Лиеж во Белгија, што е уште една популарна дестинација за е-трговија во рамките на VDG мрежата. „Пакетите брзо ќе се дистрибуираат низ цела Европа откако ќе пристигнат во Лиеж и Мадрид, осигурувајќи се дека целиот процес при периодите на испорака од Кина до Европа ќе трае 10 дена“, се објаснува во соопштението на AliExpress.

Почнувајќи од август, ќе има три лета неделно на рутата Хонг Конг – Мадрид.

Извор: Ecommerce News 

 

 

Поврзани содржини