+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

Членови на АЕТМ, наградени како најдобри веб-сајтови во различни категории во Македонија

Во присуство на околу 150 гости, во најголем дел креатори, сопственици, дизајнери, автори на содржините на голем број македонски веб-сајтови, во ЕУ Инфо Центарот на 13.12.2018 г. беа доделени наградите Сајт на годината за 2018 година. Манифестацијата се одржа деветта година по ред, во организација на дигиталната маркетинг агенција Media Solutions која е сопствeник на платформата keepaneye.mk, а со поддршка на Кожувчанка ДОО Кавадарци. Сајт на годината низ годините прерасна во престижна манифестација, која има за цел да ги истакне и награди најдобрите сајтови во изминатата година во повеќе категории, и да го вреднува трудот на големиот број млади и талентирани автори од повеќе области кои работат во веб издаваштвото.

Карактеристично за овој натпревар е тоа што македонските интернет посетители ги номинираат и гласаат за своите омилени сајтови на сајтот на манифестацијата. Оваа година своите гласови ги дадоа речиси седум илјади интернет посетители од Македонија, и за најдобар сајт го избраа grouper.mk. Добитниците во останатите категории се следните:


Најдобра мобилна апликација

 • Трето место: karti.com.mk
 • Второ место: Grouper
 • Прво место: Moj Vozduh

Храна и Здравје

 • Трето место: coolinari.mk
 • Второ место: sezahrana.mk
 • Прво место: gotvi.mk

Мода и Убавина

 • Трето место: vobelo.mk
 • Второ место: ubavinaizdravje.mk
 • Прво место: femina.mk

Автомобилизам

 • Трето место: krug.mk
 • Второ место: avtoklub.mk
 • Прво место: automakedonija.com.mk

Туризам и Угостителство

 • Трето место: savanaonline.com
 • Второ место: kliknijadi.mk
 • Прво место: exploringmacedonia.com

Финансиски услуги, Банкарство и Осигурување

 • Трето место: denar.mk
 • Второ место: bankarstvo.mk
 • Прво место: nlb.mk

IT и Електроника

 • Трето место: gg.mk
 • Второ место: sakamtelefon.mk
 • Прво место: It.mk

Најдобар сајт за владини/државни институции

 • Трето место: e-nabavki.gov.mk
 • Второ место: avrm.gov.mk
 • Прво место: angelsajce.mk

Најдобар сајт за невладини организации

 • Трето место: humanost.org.mk
 • Второ место: borka.org.mk
 • Прво место: ckrm.org.mk

Образование, Наука и Култура

 • Трето место: sakamknigi.mk
 • Второ место: fakulteti.mk
 • Прво место: teachhoot.com

Е-трговија и огласи

 • Трето место: grouper.mk
 • Второ место: pazar3.mk
 • Прво место: cashbackworld.com/mk

Најдобар корпоративен сајт

 • Трето место: cineplexx.mk
 • Второ место: grouper.mk
 • Прво место: vrabotuvanje.com.mk

Најдобар мобилен сајт

 • Трето место: divianarts.com
 • Второ место: sakamtelefon.mk
 • Прво место: grouper.mk

Најдобар блог

 • Трето место: napravisam.mk
 • Второ место: pravdiko.mk
 • Прво место: blog.literatura.mk

Спорт

 • Трето место: karas4training.com/mk
 • Второ место: ekipa.mk
 • Прво место: gol.mk

Забава

 • Трето место: motika.com.mk
 • Второ место: crnobelo.com
 • Прво место: fn.mk

Вести и информации

 • Трето место: crnobelo.com
 • Второ место: fakulteti.mk
 • Прво место: bizniskatalog.mk

Најдобар Сајт за 2018 година

 • Трето место: vrabotuvanje.com.mk
 • Второ место: cashbackworld.com/mk
 • Прво место: grouper.mk