Новости од е-трговија

Среда и сабота цените на јавниот превоз во Србија се по 1 до 3 динари за бесконтактни плаќања

Секоја среда и сабота, во периодот од 15 август до 15 септември, корисниците на Mastercard и Maestro бесконтактните картички од било која банка и корисници на дигитални картички во мобилните телефони ќе имаат можност да ги платат картите за јавен превоз во Белград по промотивни цени од 1, 2 и 3 динари наместо вообиќаените цени кои важат.

Како би ја наградиле лојалноста на постоечките корисници, а граѓаните и посетителите на Белград би ги стимулирале да ја користат оваа едноставна метода на плаќање, Apex solution и Mastercard, со поддршка од AIK Bank воведоа бесконтактни денои кога ќе важат специјални цени на картите купени со Mastercard и Maestro бесконтактните картички.

Mastercard бесконтактната технологија достапна е во Србија веќе 10 години, а паралелно со бројот на активни корисници на овие сигурни, брзи и практични методи на плаќање во пораст е и бројот на локации каде може да се плажа со бесконтактни картички и уреди. Тоа воедно е одличен показател дека Србија е подготвена за понатамошни иновации во дигитална насока“, изјави Јелена Ристиќ, директор во компанијата Мастеркард за Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина.

Горди сме што на граѓаните им понудивме уште една можност за плаќање на јавниот превоз. Бројот на корисници на овие услуги расте од ден на ден и сметаме дека едукацијата игра важна улога со цел граѓаните да ги увидат сите предности на бесконтактното плаќање“, рече Вељко Влахович, директор на компанијата Апекс Солушн Технолоџи.

Повеќе информации за кампањата можете да погледнете на линк.

Поврзани содржини