Бесплатни курсеви за учење на социјалните платформи

„Постојана промена“ е описот за платформите на социјалните медиуми. Новите функции, функционалност и правила се појавуваат навидум секојдневно. Ажурирањата може да ги подобрат перформансите, но и да ги фрустрираат луѓето кои (се обидуваат) да ги користат. За среќа, повеќето социјални платформи нудат бесплатни курсеви за учење, особено за рекламирање. Исклучок се BeReal, кој ја обесхрабрува […]

Твитер навлегува во светот на е-трговијата со Live Shopping

Твитер ја откри својата Live Shopping програма која ќе им овозможи на корисниците да купуваат директно преку апликацијата од веб-сајтовите на е-трговците во понеделникот преку блог пост, со што ќе стане најновиот гигант од социјалните медиуми кој се впушта во светот на е-трговија со live-streaming шопинг. КЛУЧНИ ФАКТИ Домаќин на првиот Live Shopping пренос на Твитер […]