+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

Сега можете да остварувате повици на Google Meet директно од апликацијата Gmail

You can now make Google Meet calls right from the Gmail app

Бидејќи повеќе луѓе работат од дома од кога било, Google Meet експлодираше од употреба во последните неколку месеци. Компанијата ја искористи таа популарност со проширување на карактеристиките и интеграцијата на Meet, со што ги интегрираше Meet повиците директно на Gmail.com минатиот месец.

Сега компанијата го прави истото на мобилните уреди, дозволувајќи им на корисниците на G Suite (и само корисниците на G Suite, за сега) да остваруваат видео повици директно од нивниот iPhone или Android уред.

Со оглед на тоа колку луѓето работат преку нивните мобилни уреди во овој период, мобилната интеграција не е изненадување, но сепак е убаво да се види. Апликацијата Gmail наскоро ќе добие нов Meet таб каде што ќе можете да ги видите претстојните закажани повици наведени на вашиот Google Calendar и да им се придружите на тековните со еден клик.

Исто така, можете да започнете нова средба од табот и веднаш да создадете линк за да споделување или сами да креирате настан во календарот. Имате можност да ги заштитите состаноците со тоа што ќе поставите код за пристап.

 

Додека Google Meet можеби не ја доживува славата како Zoom во моментов, тесната интеграција со Gmail најверојатно ќе ги натера корисниците на G Suite да гравитираат кон оваа услуга. Функцијата се интегрира кај корисниците до корисниците почнувајќи од вчера и треба да ја видите на вашиот уред во текот на следните недели.

Извор: The Next Web

Post a comment

I accept the Privacy Policy