+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

Отворена работна позиција во АЕТМ: Project Manager

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија (АЕТМ) е првата и единствена Асоцијација чија мисија е да креира поволна околина за забрзан раст на е-трговијата во земјава. Повеќе од пет години АЕТМ го претставува гласот на е-трговијата како етабилирана Асоцијација која брои над 120 членки. Нашите членови доаѓаат од целиот екосистем на е-трговија: е-трговци, финансиски институции, компании за логистика, како и владини институции. Преку организирање на бројни едукативни активности, имплементација на иницијативи и проекти, како и активно медиумско присуство АЕТМ значајно влијае за кревање на свеста за важноста на е-трговијата за економскиот развој на земјава. Тимот на АЕТМ го сочинуваат млади и динамични луѓе со силна пасија за е-трговијата.

Во АЕТМ моментално имаме отворена работна позиција и бараме некој/а со кој е спремен да се впушти и посвети кон реализирање на целите и менување на индустријата заедно со нас. Бараме самоиницијативна креативна и вредна личност со пасија за е-трговија и желба за работа. Ако ова ти звучи возбудливо и сакаш дополнително да учиш и напредуваш во силен и динамичен тим – сакаме да те запознаеме.

Одговорности:

 • Истражување и пишување на проектни апликации
 • Раководење на проекти (организација, извршување, надгледување, контрола и креирање на извештаи-reporting за потребите на проектот)
 • Ангажирање на домашни и странски експерти за потребите на тековните проекти и нивна координација 
 • Координација на контрактори со цел извршување на планирани обврски
 • Промоција на проектите и проектните цели во јавноста
 • Претставување на Асоцијацијата на различни настани
 • Одржување на состаноци со потенцијални членки
 • Одржување на состаноци со владини институции за адресирање на предизвиците со кои се соочува асоцијацијата, кога тоа е потребно
 • Пишување и објави на релеватни текстови поврзани со индустријата на порталот на асоцијацијата
 • Редовно известување и информирање за работата пред раководниот тим на АЕТМ


Во соработка со генерален секретар:

 • Координација на тековни активности и планирање
 • Комуникација со членки на асоцијацијата и креирање на активности согласно потребите
 • Организација на состаноци, работни групи и настани (meetups, едукативни сесии, неформални настани и сл). ±5 годишно
 • Водење на документацијата согласно правилниците и деловниците за работа на Aсоцијацијата

 

Потребни квалификации и вештини:

 • Завршено високо образование 
 • Силни организациски способности 
 • Одлични комуникациски вештини
 • Добро познавање на Google Drive и MS Office (Excel, Word, Power Point);
 • Одлично познавање на англиски јазик (говорење и пишување)
 • Искуство во работа на проекти (претходно водење на најмалку еден проект)

Се смета за плус:

 • Искуство во областа на е-трговијата
 • Искуство во организација и менаџирање на настани
 • Вештини за пишување текстови и copywriting 
 • Внимание на детали и вештини за мултитаскинг
 • Познавање на алатки за едитирање на фотографии (пр. Adobe Photoshop)
 • Основно познавање на wordpress

Се очекува:

 • Желба за учење и напредување во областа на е-трговијата
 • Одговорност, иницијатива и проактивност
 • Позитивен тимски дух и енергија
 • Почитување на рокови
 • Брзина во работа и реализација 

 

Можности:

 • Развивање на нови вештини и знаења
 • Работа во етаблирана асоцијација која е силен претставник на индустријата и која има изградено доверба и релации со институции и реалниот сектор и која нуди можности за напредок
 • Можност за иницирање на нови проекти и идеи и нивна реализација
 • Градење на нови контакти и релации со клучни стејкхолдери
 • Фер однос и мотивирачки систем на наградување и препознавање

 

Предвидена финансиска компензација/конструкција:

Финасиската конструкција ќе биде дефиниранa согласно искуството на кандидатот. (се прифаќаат апликации од junior и senior проектни менаџери)

Работно време: 40 часа неделно со можност за флексибилно работно време од 8:00 до 18:30ч.
Зависно од работните ангажмани и обврски прифатливо е и remote работење по потреба и желба (1 ден неделно со целосно отсуство од канцелариите).

 

За да аплицираш за отворената работна позиција испрати ни твое CV заедно со мотивационо писмо најдоцна до 31.07.2023, 23:59 часот на raboti@ecommerce.mk со subject (наслов): За отворена работна позиција Project Manager

Забелешка: Cелекцијата ќе се спроведе врз основа на доставените апликации. Само избраните кандидати во втор круг ќе бидат повикани на интервју.

 

Post a comment

I accept the Privacy Policy