Дали WhatsApp е следниот голем канал за е-трговија?

Ако мислите дека WhatsApp е исклучиво за секојдневни разговори со пријатели, размислете повторно. WhatsApp за бизнис има сериозна привлечност –…

Read more

Instagram воведува нов feature: аналитика за Reels & Live

Instagram развива нов и подобар увид за аналитика за Instagram Reels и Instagram Live. Во нивното соопштение, Instagram изјави дека…

Read more

[Интервју] Наташа Костиќ Милошевски, Endava: Пандемијата дефинитивно влијаеше на ‘освестување’ на компаниите дека дигитализацијата е задолжителен процес за секој бизнис

Софтверската компанија Endava го поддржа виртуелниот хакатон „Хакирај ја сивата економија во е-трговија“ и како сребрен партнер,како и со присуство…

Read more

[Интервју] Петар Наумовски, granapdoma.mk: Грижата за корисниците, прекрасната комуникација и излегување во пресрет на нивните барања се најважни за тимот на Гранап

За важноста на грижата за корисниците, за работната подготовка на онлајн супермаркетот за време на полниот ек на глобалната пандемија,…

Read more

Цената на доставата е најважен фактор при онлајн купување

Во поголем дел од Европа, трошоците за испорака се најважниот фактор за онлајн купувачите кои избираат од која e-продавница ќе…

Read more

АЈДЕ ЗАЕДНО ДА ПРИДОНЕСЕМЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА Е-ТРГОВИЈАТА!