Новости од е-трговија

„Современи начини на плаќање” – ново едукативно видео од Народната банка

Народната банка преку ново едукативно видео насловено „Современи начини на плаќање” од серијалот едукативни анимирани видеа „Со Народната банка во светот на финансиите“, продолжува со јакнењето на финансиската писменост и едукацијата на населението во нашата земја.

 

 

 

 

 

 

 

Видеото е достапно на македонски и албански јазик, а во него се преставуваат начините за плаќање со платежна картичка (контактно, безконтактно и онлајн) со што користењето на платежните картички се доближува до граѓаните.

Погледнете го видеото на македонски јазик:

 

Погледнете го видеото на албански јазик:

 

 

Инаку, ова видео е второ по ред од серијалот видеа насловен „Со Народната банка во светот на финансиите“, којшто НБРСМ го изработува со поддршка од Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ).

Поврзани содржини