+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

E-commerce Session #1: Извоз во е-трговија! Што треба да знаеш?

Со овој настан сакаме да го најавиме сериојалот на E-commerce Afterwork сесии кои ќе се случуваат еднаш во месецот, а имаат за цел да ги едуцираат засегнатите страни за можностите кои се нудат со цел подобрена е-трговија! 

Првиот ваков настан го организираме заедно со Царинска управа и темата на истиот ќе биде: „Со извоз до поголема конкуретност на е-трговците. Што треба да знаат сите потенцијални извозници во е-трговијата?”, а со подршка на Фонд за Иновации и Технолошки Развој.
 
Овој настан е наменет за сите е-трговци и компании кои што продаваат или сакаат да ги продаваат своите производи на странски пазари, како и за сите оние кои сакаат неформално да се запознаат со е-трговците во нашата земја.
 
Настанот ќе се одржи во понеделник, 16 декември, со почеток од 16 часот, во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој (ГТЦ, I кат).
 

Учеството е бесплатно и потребно е само да се регистрирате на следниот линк: http://bit.ly/2LsQ7tg

*Бројот на учесници е ограничен.

 
Детална агенда:
16:00 – 16:05 Отворање на настанот
16:00 – 16:15 Презентација на моменталната состојба на извозот во С.Македонија

  • Ѓоко Танасоски – Директор на Царинска управа
16:15 – 17:00 Панел дискусија на тема „Извозни постапки и давачки за е-трговците”

  • Златко Ветеровски – Помошник директор на Сектор за царински систем, Царинска управа
  • Офелија Бајо – Началник на Одделение за царински и даночни постапки, Царинска управа
  • Марина Антова – Продажен супервизор во DHL Express Macedonia
  • Драги Цветковски – Маркетинг директор во Македонска Пошта АД Скопје
  • Џино Шкријељ – Извршен директор во Falcon Logistic
  * Модератор: Виктор Стојкоски, Генерален секретар на АЕТМ
17:00 – 18:00 Networking дружење!

Post a comment

I accept the Privacy Policy