АЕТМ и ВИЗА доделуваат грантови од 1000 еур за отворање на е-продавница

Втора година по ред објавуваме Jавен повик за бесплатно отварање на е-продавници „Е-трговија: Супермоќ за локалните бизниси” vol.2, кој се реализира во партнерство со компанијата Visa. Јавниот повик е отворен за сите микро, мали и средни компании, кои сè уште не ги продаваат своите производи или услуги онлајн, со цел да добијат можност да отворат […]

АЕТМ објавува повик за набавка на услуги за изработка на веб платформа

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – АЕТМ Скопје како дел од проектот „Активност за јакнење на деловниот екосистем“ финансиран од  УСАИД, а спроведуван од Консалтинг за стратешки развој објавува повик за набавка на услуги – изработка на веб платформа. Проектот, со наслов “Градење на подобра заедница за е-трговија во РСМ” – грант во рамките на проектот […]