Peer-to-peer плаќања: Facebook Messenger тестира функција за split payments во САД

Клучни поенти: Проширувајќи ги своите функциионалности во плаќања, Facebook Messenger тестира функција за split payments во својата апликација за американските корисници, објави компанијата во петокот . Компанијата не откри кога ќе ја пушти функцијата за поширока употреба. Корисниците можат да ја изберат функцијата со кликнување на копчето „Get Started“ во нивниот групен разговор или во Payments Hub […]