Како поранешен маркетинг директор изгради бренд за достава на замрзната храна вреден 1,1 милијарди долари

Основачот и извршен директор на Daily Harvest, Рејчел Дрори, ја напушти својата работа во 2015 година за да почне да прави смутиња во кујна во Квинс. Сега, на 39 години, таа вреди 350 милиони долари. Сè започнало со желбата за едноставни, здрави закуски. Рејчел Дрори премина од правење смутиња за себе (и замрзнување на истите […]