Шопинг манијата наречена „Black Friday“ започнала да се практикува во Филаделфија, САД некаде во 60-тите години од минатиот век, а во последниве неколку години е многу актуелна и во Македонија „Black Friday“ во САД започнал како распродажба на производи со цени до дури 70% попуст, како најава за почеток на…...