Онлајн трговците во Велика Британија губат повеќе од 1,8 милијарди фунти (2,13 милијарди евра) годишно поради недостаток на начини на плаќање достапни за нивните клиенти. Ова е откриено во новото истражување меѓу редовни онлајн купувачи. Новото истражување ја покажува важноста да се понудат повеќе начини на плаќање на е-продавниците. Повеќе…...