„Купи сега, плати подоцна“ (BNPL) станува сè повеќе популарна услуга. Еден од пет потрошувачи во Велика Британија планира да ги користи овие услуги за време на Божиќ, за да ги распредели трошоците. Но, зголемената популарност, исто така, предизвика зголемување на неподмирениот долг меѓу купувачите во ОК. Трговците кои ја нудат…...