Новости од е-трговија

Прва Let’s do eCommerce конференција во Босна и Херцеговина

Не е доволно само да бидете во тек со светските трендови во индустријата за е -трговија – исто така е важно да научите како да ги примените во вашиот сопствен бизнис!

 

Let’s do eCommerce конференција – 15-ти и 16-ти март – Хотел Хилс

Првата Let’s do eCommerce, која ќе се одржи на 15 -ти и 16 -ти март во хотелот Хилс во Босна и Херцеговина, ви нуди единствена можност да запознаете компании и организации кои се клучни играчи на пазарот и да ги слушнете експертите за трендови на е -трговијата и дигитализација. Не пропуштајте ги инспиративните приказни за успешни деловни луѓе од Босна и Херцеговина, регион и пошироко и научете како да ги спроведете најновите технолошки иновации во вашиот сопствен бизнис.

“eComm” association in Bosnia and Herzegovina е организатор на конференцијата со поддршка на Владата на Швајцарија преку активностите на проектот MarketMakers project, NLB Bank, Mastercard, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) и the Ministry of Economy of Canton Sarajevo, и ви дава можност да слушнете инспиративни приказни за успешни учесници од индустријата за е -трговија, да дознаете повеќе за технолошките решенија за купување преку Интернет, автентичноста на големите брендови во индустријата, како и за финансиската и регулаторната рамка за е -трговија .

Започнете го првиот ден со запознавање на говорниците преку networking програмата. Вториот ден од конференциската програма е посветен на говорите на четири меѓународни говорници и панел дискусии предводени од над 30 домашни и регионални експерти.

Ралука Бујореану, Product Lead од Zalando, водечката европска онлајн платформа за мода и начин на живот, ќе го сподели своето уникатно искуство со публиката и ќе покаже како да се фокусирате на искуството на клиентите и зголемувањето на  конверзиите. Фелипе Алвеш, COO на Ananas, ќе зборува за тоа како Ananas ја оформува новата ера на е-трговија на Балканот. Амир Трокиќ и Милена Ѓориќ Гудуриќ, од компанијата Mastercard, ќе зборуваат за темите на електронската трговија во Босна и Херцеговина и човечката страна на технологијата во е-трговијата.

Како дел од панел дискусијата во партнерство со Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), претседателката на АЕТМ – Нина Ангелоска, Валер Пиндери од Aladini, Маријана Димитриќ од Sportvision и Перса Паиќ од Tax Administration of RS/BiH ќе зборуваат за концептот на дигитална економија, е-сметки и е-фискализација.

Матјаш Робиншак, директор за истражување на компанијата Valicon, ќе претстави истражување на пазарот за е -трговија во Босна и Херцеговина, додека НЛБ банка, како партнер на конференција, ќе сподели искуства за добра практика со присутните и ќе им обезбеди на сите учесници бесплатна интеграција на Решението за е -трговија на банката.

Оваа конференција дава единствена можност за размена на знаење, инспирирање и вмрежување со експерти во индустријата. Не пропуштајте ја оваа можност да ги научите и зголемите вашите деловни вештини.

Резервирајте го вашето место сега и дојдете мотивирани и подготвени да придонесете за подобрување на е-трговијата во Босна и Херцеговина и регионот.

Членовите и партнерите на АЕТМ добиваат попусти на редовни и VIP карти. Контактирајте нè на info@ecommerce.mk 

За повеќе информации во врска со говорниците и билетите посетете ја официјалната страна на конференцијата: konferencija.ecommerce.ba/

Поврзани содржини