+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

Петта конференција Cro Commerce | 29.09.2023, Загреб

Дали вештачката интелигенција ќе нè замени? Дознајте на петтата конференција CRO Commerce

Оваа година беше одбележана со доаѓањето на вештачката интелигенција. Асоцијацијата eCommerce Croatia, која собира над 500 хрватски трговци кои продаваат онлајн, и која наскоро ќе ја организира петтата конференција CRO Commerce (powered by Paket24), најдобро знае кои промени се веќе направени и што сè уште нè чека.

Јубилејната конференција организирана од хрватските е-трговци ќе се организира на 29 септември на Економскиот факултет во Загреб на тема Humans vs Machines, а покрај презентациите за вештачката интелигенција, ќе може да слушате предавања и да бидете дел од работилници на кои присуствуваат бројни експерти за е-трговија од Хрватска и регионот.

Kако партнери на конференцијата обезбедивме попуст од 20% што можете да го добиете со внесување на купонот на страницата на конференцијата: ECOMM_MK

 

Што може да направи ChatGPT за нас?

Иако вештачката интелигенција сè уште не може целосно да го замени работното место, сите показатели ни кажуваат дека многу професии ќе мора да се прилагодат на нов начин на работа, во кој ќе преживеат само оние кои знаат да користат алатки за вештачка интелигенција како ChatGPT.

Затоа, темата на овогодинешната конференција еHumans vs Machines, која има за цел да ги мотивира учесниците да гледаат кон иднината и да ги едуцира за сè што вештачката интелигенција (AI) носи во светот на онлајн продажбата.

На пример, многу професионалци за е-трговија веќе користат ChatGPT интензивно за пишување описи на производи, реклами и блогови, додека некои го користат и за подготовка на маркетинг планови и деловна анализа, со што заштедуваат време и пари.

Истражувањето покажа дека ¾ од хрватското население купува онлајн

Веќе седма година по ред, Geopost го спроведува истражувањето на барометарот на E-shopper врз основа на 36.000 интервјуа спроведени онлајн во 22 европски и 9 земји кои не се членки на ЕУ.

Со оглед на војната во Украина и нејзините економски последици, европските е-купувачи продолжуваат да обрнуваат внимание на цените, додека хрватските онлајн купувачи се поактивни во потрагата по големи попусти, многу повеќе од остатокот од Европа. Дури 70% од редовните онлајн купувачи се радуваат на големи попусти како што се Black Friday, Cyber Monday и сезонската продажба, додека 62% веруваат дека купувањето преку Интернет заштедува пари.

Исто така, на CRO Commerce конференцијата, ќе можете да дознаете повеќе за резултатите од најновото истражување, кое носи важни информации за развојот на е-трговијата и заклучоци за најновите трендови во онлајн купувањето.

Исполни го 29.9. со целодневна програма за е-трговија и забава за сите учесници

Конференцијата ќе ја отвори претседателот на Асоцијацијата еCommerce Croatia, Марсел Мајсан, заедно со претставници на Економскиот факултет во Загреб, кои се партнери на конференцијата. По воведниот дел, предавањата ќе бидат поделени во две фази каде што ќе можете да дознаете какви иновации носи технологијата на вештачката интелигенција, како да ја изберете најдобрата услуга за испорака за вашиот бизнис, кои се најновите трендови во е-трговијата и како да ја зголемите профитабилноста на вашата e-продавница.

Нема да изостанат ниту овогодинешните hot topics за промените во Google Analytics и новите законски обврски во тргувањето, па затоа ве советуваме навреме да ги обезбедите билетите, бидејќи бројот на учесници е ограничен.

Конференцијата можете да ја следите исклучиво во живо, а цената на билетот, која вклучува ручек и коктели на забавата, е 200 евра. Повеќе информации можете да најдете на официјалната веб-страница на конференцијата.

Kако партнери на конференцијата обезбедивме попуст од 20% што можете да го добиете со внесување на купонот на страницата на конференцијата: ECOMM_MK

 

Post a comment

I accept the Privacy Policy