Новости од е-трговија

Говорници од три континтенти на SERP Conf. 2023

SERP Conf. 2023 година – водечката конференција за SEO во Источна Европа, ќе се одржи на 12 октомври во Софија. Настанот ќе собере над 500 учесници од Источна Европа, претставувајќи го целиот регионален екосистем за е-трговија. Овогодинешната тема е: „Практики за оптимизација без ограничувања“ и нејзиниот фокус ќе биде на претстојните промени во алгоритмите на Google и новите технологии кои брзо се појавуваат како што е вештачката интелигенција (AI) кои суштински го менуваат SEO.

АЕТМ е партнер на SERP Conf. 2023.
Искористи -20% попуст од цената на билетот со промотивен код: AETM-SERPCONF-20
За повеќе информации и регистрација, посети ја веб-страницата на конференцијата: https://serpconf.com

 

На 12 октомври, 15 ТОП експерти од 3 континенти ќе одговорат на најпоставуваните прашања во светот на оптимизацијата на веб-страниците. Тие ќе зборуваат за вештачката интелигенција (ВИ) и нејзината употреба во оптимизација, маркетинг и промоција на содржини и иднината на е-трговијата. Заедно со докажани SEO специјалисти, на сцената на настанот ќе застанат и сопственици на бизниси – луѓе кои со успешна и работна оптимизација успеваат да ги развијат своите брендови и да ги зголемат приходите повеќе од 10 пати.

Меѓу говорниците на SERP Conf. 2023 година се етаблираните светски имиња: Џудит Луис, Христина (Тина) Мангелова, Корај Тугберк ГУБУР, Наталија Витчик, Крег Кембел, Бегум Каја, Дидо Григоров.

Џудит Луис е основач на DeCabbit Consultancy. Џудит е познат меѓународен консултант, говорник, писател, тренер, блогер, консултант за дигитални медиуми и судија за водечките награди во индустријата за пребарување ширум светот и тоа го прави секоја година од нивното основање. Таа е редовен говорник и тренер ширум светот за SEO, стратегија за содржина, градење врски, платени медиуми и дигитална стратегија и е препознаена од нејзините врсници како една од највлијателните луѓе во дигиталната индустрија во Обединетото Кралство.

Христина (Тина) Мангелова е Head of SEO & Content Marketing на содржина во Growth Skills. Тина е SEO специјалист со докажана историја на поттикнување на органски раст и како внатрешен менаџер и како надворешен консултант во технолошки свет на Њујорк. Нејзината љубопитност да ги истражува ефектите на дигиталните технологии врз човековото однесување, глобалните култури и новите трендови е поттикната од нејзината позадина во антропологијата и компјутерските науки.

Корај Тугберк ГУБУР – Основач и сопственик на Holistic SEO & Digital. Тугберк објавува SEO студии на случај, истражувања и детални A/B тестови заедно со нивните резултати. Корај редовно посетува вебинари, конференции и настани поврзани со оптимизација. Тој се фокусира на науката за податоци, машинско учење, развој на веб, Контекстуално пребарување засновано на ентитети, создавање мрежа на семантички содржини и маркетинг, брендирање и управување со репутација.

Наталија Витчик е хонорарен SEO консултант. Таа е специјализирана за техничкo и меѓународнo SEO, работи на SEO стратегии за некои од најголемите меѓународни вебсајтови во Google, Yandex и Baidu. По потекло од Полска, нејзиното искуство доаѓа од страна на агенцијата, со огромно искуство прво во ОК, а во последните 7 години во Барселона. Наталија е активен член на Mujeres en SEO (Жени во SEO заедницата) и судија за награди во индустријата.

Крег Кембел – SEO тренер и консултант во Craig Campbell Company. Експерт за дигитален маркетинг, сопственик на бизнис и автор, со седиште во Глазгов со 18-годишно искуство во SEO. Редовен говорник на врвните светски врвни конференции. 

Бегум Каја е основач и SEO консултант во BK Solutions, како и модератор на серијата Opinionated SEO Opinions со The Grey Dot Co. Таа ја започна својата кариера во агенција во Истанбул, специјализирана за техничко SEO за B2B и е-трговијa. Оттогаш, таа ја прошири својата експертиза на глобалната сцена, ефикасно доставувајќи дигитални решенија и консултантски услуги до етаблирани компании ширум светот.

Дидо Григоров е SEO специјалист со речиси 20 години професионално искуство. Тој е раководител на SEO на Serpact. Неговата SEO кариера започна во Америка и Англија, а потоа следеа проекти во Германија, Швајцарија, Австрија, Франција, Италија и многу други. Неговиот главен фокус и интерес се пронаоѓање текст, машинско учење, вештачка интелигенција, патенти на Google, стратегии за маркетинг на содржина, техничко SEO, структура на податоци и алгоритми, програмирање Python, Golang и C++.

Како ќе изгледа SERP за милиони бизниси на Google и Bing?

Милиони онлајн продавачи и компании од водечките генерации зависат од Google и Bing. Големите промени објавени од Bing во однос на ChatGPT и Google го менуваат и го преобликуваат пазарот за канал со најдобра конверзија во историјата на дигиталниот маркетинг – Органски сообраќај (SEO).

На конференцијата ќе се разговара за жешки теми како што се:
  • Дали Google ја „казнува“ содржината генерирана со вештачка интелигенција бидејќи пребарувачот наскоро ќе се напојува со вештачка интелигенција?
  • Кои чекори може да ги преземе бизнисот за подобра видливост во резултатите од пребарувањето на Google?
  • Кој е ризикот ако бизнисот не направи ништо и ги чека промените?
  • Дали треба да го свртиме вниманието кон Bing?
  • Како да ги распределиме нашите буџети за дигитален маркетинг?
Главните теми во фокусот на овогодинешната програма се претставени во 5 панели:
  • Technical SEO;
  • E-commerce SEP;
  • АI & SEO;
  • Python & SEO;
  • Future of SEO.

SERP Conf. 2023 година е за оние кои бараат вистинско практично знаење и предизвици. За оние кои сметаат дека SEO е свет на бескрајни можности! За оние со натпреварувачки дух и технологија како повик! Конференцијата е можност за онлајн бизнисите и претприемачите да го подигнат својот бизнис на следното ниво и можност за градење меѓународни партнерства.

Организатор трета година по ред на SERP Conf. 2023 е SEO агенција на Serpact. Конференцијата е поддржана од партнерите: Асоцијација за е-трговија на Македонија, E-commerce Europe, Bulgarian E-commerce Association (BEA), Албанската асоцијација за е-трговија и други. 

АЕТМ е партнер на SERP Conf. 2023.
Искористи -20% попуст од цената на билетот со промотивен код: AETM-SERPCONF-20
За повеќе информации и регистрација, посети ја веб-страницата на конференцијата: https://serpconf.com