+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости во Е-трговија

Растот во е-трговијата продолжува, 61% пораст на вредноста на онлајн трансакциите, 202 нови е-продавници во првите шест месеци од годината

Согласно најновите објавени податоци за безготовински платежни трансакции на виртуелните места на продажба за период од 6 месеци заклучно до 30.06.2021 година од страна на Народната банка на Република Северна Македонија трендот на пораст како на вредноста така и на бројот на трансакциите и понатаму е значителен.  Во првото полугодие…...

Повеќе

Е-трговците се подготвуваат за празничната сезона

Сега кога летото заврши, повеќето онлајн бизниси се подготвуваат за сезоната на празници. До 73% од е-трговците веќе почнале да се подготвуваат. Сепак, повеќето онлајн бизниси сметаат дека сè уште не се подготвени за сезоната. Годишно, сезоната на празници е најпрометниот момент за е-трговците, бидејќи нарачките се зголемуваат додека потрошувачите…...

Повеќе

АЕТМ зема учество во новиот годишен извештај за е-трговијата во Европа – “European E-commerce Report 2021”

„Европскиот континент е дом на разновидни пазари за е-трговија кои многу се разликуваат. Дигиталните вештини, вклучително и користењето интернет, заедно со куповната моќ се фактори што влијаат врз употребата и растот на е-трговијата. За време на пандемијата предизвикана од covid-19, користењето интернет се зголеми со нормална стапка на раст, заокружувајќи…...

Повеќе

Cross-border e-commerce: Италија нуди одлични можности

Интернет трговците кои сакаат да станат прекугранични продавачи и да се фокусираат на пазарите кои им е предви, треба да ја изберат Италија. Се очекува италијанската е-трговија да расте експоненцијално за кратко време. За да станат успешни, меѓународните продавачи треба да бидат свесни за преференциите на локалните потрошувачи. Прекуграничната е-трговија…...

Повеќе

Social Commerce: TikTok ја претставува опцијата за in-app shopping

TikTok, најупотребуваната социјална мрежа од страна на Gen Z е последната технолошка компанија што воведува опција за купување директно од апликацијата што ќе им овозможи на корисниците да купуваат производи директно од трговци. Ова е потег што може да и помогне на платформата да ги искористи предностите на напливот на…...

Повеќе

Начини на плаќање – недостатокот на избор води до помала продажба

Онлајн трговците во Велика Британија губат повеќе од 1,8 милијарди фунти (2,13 милијарди евра) годишно поради недостаток на начини на плаќање достапни за нивните клиенти. Ова е откриено во новото истражување меѓу редовни онлајн купувачи. Новото истражување ја покажува важноста да се понудат повеќе начини на плаќање на е-продавниците. Повеќе…...

Повеќе

Subscription boxes are in! – 26% од Британците се претплаќаат за достава на претходно подготвена кутија со намирници

Кутиите со претходно подготвени намирници стануваат се повеќе популарни во Обединетото Кралство. Водени од влијанието на ковид-19 пандемијата и рестрикциите, се повеќе Британци се регистрирале за една или повеќе услуги за претплатни кутии. Особено храната, пијалоците, кутиите полни со намирници за готвење одредени рецепти и производи за убавина го поттикнуваат…...

Повеќе

Корисничко искуство: како купувачите го дефинираат сега?

Брзината со која закрепнуваат трговците кога потрошувачите целосно се прилагодуваат на пост-пандемиските рутини, може да зависи од корисничките искуства што ги нудат, без разлика дали се онлајн или во живо. И покрај тоа што американските продавници се повторно отворени, е-трговијата се уште бележи пораст на продажбата. За да се одржи…...

Повеќе

TikTok – Заспаниот гигант за рекламирање

Брендовите бараат нови и привлечни начини да останат релевантни со нивните реклами во услови на континуиран пораст на купување онлајн. Додека продавачите го бараат секое можно сценарио за да ги “нахранат” потрошувачите со дигитални зделки, објави на социјалните медиуми – тука се јавува и TikTok кој може на маркетерите да…...

Повеќе

Зошто персонализираните производи се клучни за бизнисите во дигиталната ера

Прилагодувањето е иднината на претприемачкиот успех. Ако сакате да отворите своја компанија во 2021 година и понатаму, вашиот бизнис модел треба да вклучува аспект на прилагодување што одговара на уникатните желби на вашите клиенти. Купувачите сакаат да се чувствуваат како да добиваат ексклузивно искуство. Малопродажните трговци со децении обезбедуваат микро…...

Повеќе