+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Виктор Стојкоски

Потпишавме меморандум за соработка со Царинска управа на Република Македонија

Ја поздравуваме отвореноста за соработката на Царинската управа со Асоцијацијата за е-трговија на Македонија, која ја официјализиравме со потпишувањето на меморандум за соработка. Соработката ќе се остварува преку: споделување релевантни информации за е-трговија креирање соодветни програми за корисниците на услугите споделување тековни и нови искуства. Ќе работиме за да ги…...

Повеќе

4 бесплатни алатки кои може да ви помогнат за зголемување на продажбата

За да се изгради успешна компанија во е-трговијата потребна е одлична и координирана работа. Не само што треба да се менаџираат промоциите, маркетингот и продажбата, туку треба да се прибираат податоци, да се оптимизираат страниците на кои се наоѓаат продуктите, да се спроведува емаил маркетинг кампања и уште многу други…...

Повеќе

Со новата верзија на Хром, Google ќе ги означува сите небезбедни сајтови

Најновата верзија на пребарувачот на Google, Chrome 68, го покрева едно од основните прашања поврзани со веб – енкрипцијата. Итерацијата на Хром, која е објавена денес, зазема став против веб-сајтовите што не го користат стандардниот протокол за трансфер на хипертекст (HTTPS). По верзијата 68, Chrome ќе ги означи сите веб-страници…...

Повеќе

10 потребни вештини за да се следи подемот на автоматизација

Автоматизација е создавање на технологија и нејзина примена со цел да се контролира и следи производството и испораката на разни стоки и услуги. Врши задачи што претходно ги извршувале луѓе. Автоматизација се користи во голем број области како што се производство, транспорт, комунални услуги, одбрана, објекти, операции и во последно…...

Повеќе

[Интервју] Brainster.co го промени начинот на учење!

Brainster.co е нов бизнис модел на македонскиот пазар односно платформа за неформална едукација основана во 2015 година. Нивната визија е да го променат начинот на учење и да го претворат целиот град во универзитет, секој простор во училница и секој да може да биде и инструктор и студент. Brainster по…...

Повеќе

Како се развиваше Амазон?

CB Insights анализира и визуелизира многу документи со цел да обезбеди факти и податоци кои се релевантни. Овозможува да се предвидат трендовите, да се предвидат стратегиите на конкурентите, да се истражат новите маркети и да се откријат можностите. Тие изработија бриф за технолошките гиганти, а во овој блог пост може…...

Повеќе

3 начини на употреба на видеа во е-трговијата

Видеото често е начин за раскажување на приказни во 21 век, па оттаму е добра идеја е-трговците да го искористат овој тренд во своја полза. “Денес постојано сме бомбардирани со содржини, а видео е еден од најдобрите начини да се истакнеш“, изјави Крис Луек, извршен директор на FastSpring, глобална платформа…...

Повеќе

5 трендови кои ја обликуваат е-трговијата

Последните податоци објавени од страна на U.S Census Bureau покажуваат импресивен раст на електронска трговија, при што онлајн приходите изнесуваат 1.5% од вкупната малопродажба секоја година. Кои се следните движења на е-трговијата? Што е она што е популарно и како да бидете во тек со новите можности и предизвици? Поголем…...

Повеќе

12 совети од експерти за е-трговија

Во денешниот свет на е-трговија, постојат мнoгу начини како да се разликувате од другите. Додека некои компании се фокусираат на ексклузивни производи, други се фокусираат на уникатни и специфични категории, а ниту еден од постоечките начини не е погрeшен или правилен. Entrepreneur селектира неколку совети кои ги даваат искусни е-трговци,…...

Повеќе

Се тестира вклучување на виртуелна реалност во рекламите на Фејсбук

На својата конференција за развој на F8 која се случи оваа година, од Фејсбук ја најавија новата опција за рекламирање во Месинџер, а сега веќе почнуваат со тестирање на уште еден начин на рекламирање кој вклучува виртуелна реалност. Ова најпрво ќе се тестира на одбрани реклами, а корисниците во САД…...

Повеќе