Расте бројот на онлајн купувачи, а двојно повеќе се користи и е-банкарство

Согласно последните објавени податоци од Државниот завод за статистика евидентен е растот во користењето на интернет од Македонците и онлајн купувањето во 2021 година. Интернет банкарството во 2021 година се користело за 104% повеќе од минатата година. Граѓаните и компаниите се повеќе ги ползуваат придобивките од користењето на интернетот и можноста да ги комплетираат секојдневните […]