РОКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ Е ЗАВРШЕН!

Одбраните 40 апликанти од јавниот повик за отворање на нова е-продавница се достапни на овој линк

Своја е-продавница со свое веб решеине

ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА: 500$

500$ финансиска поддршка преку иницијативата „Ecommerce4ALL” со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем
100$ задолжително финансиско учество на апликантот

 • Консултантски услуги за е-трговија
 • Препорака за софтверска компанија за изработка на веб страна

*Софтверската компанија треба да е член во АЕТМ. Листата на членови може да ја погледнете на овој линк.

Своја е-продавница при онлајн пазар (Marketplace) - Grouper Shopping Mall

ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА: 1000$

500$ финансиска поддршка преку иницијативата „Ecommerce4ALL” со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем
500$ од финансиската поддршка ја финансира избраниот онлајн пазар (Marketplace)
100$ задолжително финансиско учество на апликантот.

 • Изложеност до голема растечка база на корисници од 250.000+
 • Уникатен линк до вашата продавница
 • Имплементиран платежен систем за безбедно онлајн плаќање со картичка или уплатница во вашата онлајн продавница
 • Сертификат за безбедност
 • Хостинг простор
 • Комплетно софтверско решение за менаџирање на вашата продавница
 • Детално упатство, инструкции и обука за лесно и самостојно менаџирање на продавницата
 • Техничка поддршка од нашиот тим за менаџирање на продавницата
 • Имплементирана опција за достава при наплата на нарачките. Цената на доставата стои како информација за купувачите и во вашата продавница.
 • Панел за внес и следење на производи – user friendly панел за брзо и едноставено внесување на вашите производи (опис, цена, фотографија)
 • Панел за следење нарачки – user friendly панел за следење на напаравените нарачки спремни за испорака и процесирање на истите
 • Панел за статистика за следење на продажбите
 • Панел за фактурирање на извршените нарачки
 • Комплетен брендинг, информации, опис и линкови до социјалните фан страници за вашата продавница
 • Банер со вклучен дизајн во вашата продавница (desktop & mobile)
 • Банер со вклучен дизајн во секој ваш продукт (desktop & mobile)
 • Банер со вклучен дизајн на предната страна на Grouper Shopping Mall (desktop & mobile)
 • Слика за Facebook share дедицирана за вашата продавница при споделување на линкот од вашата продавница
 • Featured лого на вашата продавница во делот “Сите Продавници”
 • Вашите продукти ќе бидат објавени и во мобилна апликација на Grouper (достапна за Android и iOS со над 150.000 инсталации)
 • Категоризација на сите ваши производи како и категоризација на вашите брендови
 • Копче “Follow” во вашата продавница со цел за собирање на нови leads, односно заинтересирани кои ќе ја заследат вашата продавница
 • Корисничка поддршка од нашиот тим за помош на процесирање и решавање на прашања, пофалби и поплаки од страна на корисници
 • Ваш facebook feed во вашата продавница со “Like page” копче преку кое потенцијално ќе се зголеми бројот на вашите следбеници
 • Акција со Promo codes – генерирање на специјални промо кодови за екстра попуст на вашите производи во ограничен временски период и маркетинг поддршка од страна на Grouper за реализација на таков тип на кампања
 • Social media пост за вашата продавница и продукти на фан страните на Grouper (Facebook, Instagram)
 • Испраќање на дел од вашите продукти во дневниот Newsletter на Grouper до 50.000 зачленети
 • Вклучен МАРКЕТИНГ 200€ – Grouper покрај комплетното решение за ваша онлајн продавница нуди и листа на маркетинг алатки за промоција на продавницата, brand awarness за вашиот бренд и потенцијално зголемување на продажбите. Добивате маркетинг алатки (Платена Facebook реклама, Instagram story, мобилна нотификација, email маркетинг и многу други) по ваш избор во вредност од 200€ кои може да ги искористите за вашата продавница во било кое време.
 • Со оваа опција имате пристап до нашата маркетинг агенција која ви стои на располагање за дополнителна промоција на вашата продавница. (креирање видео, флаери, кампањи, нотификации, платени Facebook реклами, Instagram story, email маркетинг)

*Grouper Shopping Mall задржува провизија при секоја ваша успешно извршена е-трансакција.

Своја е-продавница при онлајн пазар (Marketplace) - Marketkonekt

ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА: 1000$

500$ финансиска поддршка преку иницијативата „Ecommerce4ALL” со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем
500$ од финансиската поддршка ја финансира избраниот онлајн пазар (Marketplace)
100$ задолжително финансиско учество на апликантот.

1.Онлајн продавница – www.marketkonekt.com – членство KonektMax

 • Неограничен број на производи
 • Врвен приоритет на производите пред другите компании
 • 3 можности за плаќање – со картичка, на фактура и при испорака
 • Без дополнителни трошоци за виртуелен ПОС терминал
 • Интуитивен панел за лесно внесување и менаџирање на производите
 • Комплетна обука за самостојно менаџирање на продавницата
 • Телефонска и имејл поддршка за менаџирање на продавницата
 • Учество во тематски newsletter-и до 20.000 регистрирани купувачи
 • Контекстуален банер во траење од 2 месеци
 • Маркетинг поддршка преку фб профилот на www.MarketKonekt.com

2. Промоција на продавницата на www.zk.mk – веб презентација во 3 категории

 • Детален опис на компанијата и приоритет во 3 дејности
 • Приказ на понудата на www.MarketKonekt.com
 • Интеграција на keywords од www.MarketKonekt.com во пребарувањето на www.zk.mk
 • Можност за објава на бесплатни купони
 • Учество во тематски newsletter-и до 40.000 регистрирани купувачи
 • Маркетинг поддршка преку фб профилот на www.zk.mk

3. www.zk.mk – контекстуален банер, 153.000 импресии

4. Дополнителен бенефит

 • Поставување на понудата на Google my business профил на компанијата
 • Поставување на понудата на Facebook профил на компанијата

*Marketkonekt задржува провизија при секоја ваша успешно извршена е-трансакција.

Оваа активност е дел од иницијативата „Ecommerce4All” која се реализира со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем.