fbpx
+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости во Е-трговија

Се одржа конгрес за е-трговија во Софија

На 11-ти мај се одржа конгресот за е-трговија во Софија на кој претставници на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија беа Виктор Стојкоски (Генерален секретар) и Филип Чижбановски (Заменик претседател). На конгресот се зборуваше за: voice shopping, augmented reality and virtual reality, е-трговијата во Бугарија, инстаграм маркетинг за онлајн трговци – примери…...

Повеќе

Од 25 мај имплементацијата на GDPR е задолжителна

Од страна на Европската комисија, во јануари 2012 се предложи и усвои „General Data Protection Regulation“ (во понатамошниот текст GDPR) односно „Регулација за заштита на личните податоци“. Истата, во март 2014 година беше изменета со амандмани од страна на Европскиот Парламент, во насока на нејзино унапредување. По долги дебати и…...

Повеќе

10 трендови за е-трговија во 2018 година

Развојот и можностите за електронска трговија е поголема од кога и да е било порано. Сè повеќе и повеќе од корисниците се пренасочуваат кон онлајн купување, па поради тоа е-трговците треба да ги знаат најголемите трендови во индустријата и да ги инкорпорираат во своите бизнис модели со цел да ги…...

Повеќе

Ангеловска ја претстави Македонија на Првиот глобален состанок на асоцијациите за е-трговија

„Развојните димензии на дигиталните платформи” е мотото под кое годинава се одржува глобалната недела на е – трговија. Активностите во организација на Организацијата на Обединети нации за трговија и развој (UNCTAD) се одржуваат во Женева. Во фокусот е растечката улога на дигиталните платформи во насока на искористување на новите технологии…...

Повеќе

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија започна со градење капацитети за раст на е-трговијата

Изминатите два дена беа целосно посветени на содржините од Дигиталниот самит, но во исто време и со иста цел – кон “Дигитална Македонија”, се случуваа и дводневните обуки за е-трговија која претставува интегрален дел од едно дигитално општество. Под името “Жени во е-трговија”, Асоцијацијата за е-трговија на Македонија успешно ги…...

Повеќе

Што нуди Е-commerce платежното решение на НЛБ Банка?

Динамичните промени во бизнис околината ја наметнуваат потребата компаниите постојано да ја приспособуваат својата пазарна стратегија. Интернетот како продажен канал забрзано ја трансформира постојната перцепција за купувањето и продавањето пред се заради привилегиите кои ги нуди на купувачите....

Повеќе

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија ги претстави планот и програмата за работа во 2018 година

Денес во ЕУ Инфо Центар – Скопје со почеток од 13:30ч, Асоцијацијата за е-трговија на Македонија ја одржа својата прва прес-конфенреција на која го одбележа официјалното започнување со работа и ја претстави мисијата, целите и годишната програма. Исто така низ мулдимедијална презентација беа претставени клучните статистички податоци за подготвеноста на…...

Повеќе

Одржано првото собрание на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – АЕТМ

На 20.03.2018 година (вторник), во Хотел Порта – Скопје со почеток од 15ч, Асоцијацијата за е-трговија на Македонија го одржа првото собрание....

Повеќе

Ki-Pay: Првиот процесор за онлајн плаќања кој ги интегрира продавниците со електронските банкарства на банките

Речиси незамисливо е да плаќате онлајн, а притоа да не поседувате активна платежна картичка. Кога станува збор за онлајн плаќања првата работа која ни доаѓа на памет претставува плаќање со платежна картичка во е-продавница. Сепак, постои исклучок и од ова “правило”. Во текот на 2017 година во Република Македонија започна…...

Повеќе

Инсајдер ИД ги анализира навиките на потрошувачите за интернет купување во Македонија

(Гостински текст на Сергеј Зафироски, Генералниот Менаџер на агенцијата за истражување на пазари и консалтинг Инсајдер ИД). Инсајдер ИД е еден од членовите на Асоцијацијата за е-трговија во Македонија. Како една од најдобрите агенции за истражување на пазари и консалтинг во Македонија, тимот на Инсајдер ИД е секогаш подготвен да пристапи…...

Повеќе