+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Новости

Ways2Help Хакатон – Технологија во функција на хуманост

Ways2Help во соработка со Women in tech Macedonia го организираат првиот хакатон за дигитализација на донаторското искуство. Ways2Help Хакатон – Технологија во функција на хуманост e 48 часовен настан кој ќе се одржи од 1 до 3 декември 2023 година во Startup Club Coworking во Скопје.   Ways2Help Хакатон – Технологија…...

Повеќе

[ИНТЕРВЈУ] Владимир Ѓорѓевиќ, VISA – Дигиталната трговија нуди можност да го искористите вашиот целосен потенцијал

Чест ни e што имавме прилика да разговараме со Владимир Ѓорѓевиќ, генералниот менаџер на компанијата VISA за Југоисточна Европа, за тоа што VISA прави во поглед на заштитата на своите корисници и безбедните платежни решенија. Но разговаравме и за развојниот потенцијал на македонскиот пазар, имплементацијата на Google Pay, нивната B2B…...

Повеќе

Петта конференција Cro Commerce | 29.09.2023, Загреб

Дали вештачката интелигенција ќе нè замени? Дознајте на петтата конференција CRO Commerce Оваа година беше одбележана со доаѓањето на вештачката интелигенција. Асоцијацијата eCommerce Croatia, која собира над 500 хрватски трговци кои продаваат онлајн, и која наскоро ќе ја организира петтата конференција CRO Commerce (powered by Paket24), најдобро знае кои промени…...

Повеќе

“Inn Festival – Connect with Albania” – настан фокусиран на е-трговијата, иновациите и технологиите

На 8, 9 и 10 септември во Олимпија парк во Тирана, нашите партнери и соработници – Албанската асоцијација за е-трговија го организираат настанот „Inn Festival – Connect with Albania“. Овој настан е фокусиран најмногу на е-трговијата, иновациите и технологиите и нуди многу можности за запознавање на пазарот во Албанија, промоција на вашата…...

Повеќе

Како да креираш 30-дневен план за социјални медиуми

Без разлика дали штотуку сте започнале со менаџирање на социјални медиуми или сте некој што долго време го работи ова и менаџира повеќе профили одеднаш, креирањето план за социјални медиуми е одличен начин да си ја олесните вашата работа, да останете организирани и да добиете подобри резултати. И иако креирањето…...

Повеќе

Email маркетинг ROI во просек е 36:1

Email маркетинг нуди највисок и најизмерлив ROI (Return Of Investment – поврат на инвестицијата) од сите видови маркетинг.  Повикувајќи се на статистиката за email маркетинг и разбирањето кои трендови функционираат, а потоа нивното имплементирање во вашата сопствена стратегија за email маркетинг е најдобриот начин да го зголемите вашиот email маркетинг…...

Повеќе

Што е mCommerce и кои се бенефитите?

Можноста за пристап до светот на купување преку вашите прсти ја редефинира е-трговијата и таа не се забавува наскоро. Со мобилниот интернет сообраќај кој сочинува близу 60% од вкупниот онлајн сообраќај и 4,67 милијарди корисници на мобилен интернет ширум светот, mCommerce сега е клучен двигател на приходите за е-трговците. Подолу…...

Повеќе

Говорници од три континтенти на SERP Conf. 2023

SERP Conf. 2023 година – водечката конференција за SEO во Источна Европа, ќе се одржи на 12 октомври во Софија. Настанот ќе собере над 500 учесници од Источна Европа, претставувајќи го целиот регионален екосистем за е-трговија. Овогодинешната тема е: „Практики за оптимизација без ограничувања“ и нејзиниот фокус ќе биде на…...

Повеќе

АЕТМ објавува повик за набавка на услуги за изработка на веб платформа

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – АЕТМ Скопје како дел од проектот „Активност за јакнење на деловниот екосистем“ финансиран од  УСАИД, а спроведуван од Консалтинг за стратешки развој објавува повик за набавка на услуги – изработка на веб платформа. Проектот, со наслов “Градење на подобра заедница за е-трговија во РСМ” –…...

Повеќе

Водич за ChatGPT за сите што менаџираат социјални медиуми

Работете заедно со вештачката интелигенција, не против🤖 Со порастот на ChatGPT и другите алатки за вештачка интелигенција, некои се прашуваат дали маркетерите на социјалните медиуми ќе бидат заменети. Но, се повеќе се поистоветува дека тоа нема да се случи бидејќи ефективната, креативна и оригинална содржина бара human touch 🙂 Сепак,…...

Повеќе