fbpx
+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Виктор Стојкоски

5 трендови кои ја обликуваат е-трговијата

Последните податоци објавени од страна на U.S Census Bureau покажуваат импресивен раст на електронска трговија, при што онлајн приходите изнесуваат 1.5% од вкупната малопродажба секоја година. Кои се следните движења на е-трговијата? Што е она што е популарно и како да бидете во тек со новите можности и предизвици? Поголем…...

Повеќе

12 совети од експерти за е-трговија

Во денешниот свет на е-трговија, постојат мнoгу начини како да се разликувате од другите. Додека некои компании се фокусираат на ексклузивни производи, други се фокусираат на уникатни и специфични категории, а ниту еден од постоечките начини не е погрeшен или правилен. Entrepreneur селектира неколку совети кои ги даваат искусни е-трговци,…...

Повеќе

Се тестира вклучување на виртуелна реалност во рекламите на Фејсбук

На својата конференција за развој на F8 која се случи оваа година, од Фејсбук ја најавија новата опција за рекламирање во Месинџер, а сега веќе почнуваат со тестирање на уште еден начин на рекламирање кој вклучува виртуелна реалност. Ова најпрво ќе се тестира на одбрани реклами, а корисниците во САД…...

Повеќе

[Интервју] ДХЛ Експрес – лидер на македонскиот пазар за експресна достава

Доставата е клучен дел од синџирот на е-трговија и компаниите за достава имаат клучна улога во растот на е-трговијата. На македонскиот пазар DHL е еден од главните учесници кој дава посебно значење на е-трговијата во својата стратегија во насока на стимулирање на домашните компании да ги извезуваат повеќе своите производи…...

Повеќе

Се одржа eTail Europe 2018

Овој јуни, стотици е-трговци се собраа во Лондон за да разговараат за најновите индустриски трендови, случувања и предизвици на „eTail Europe 2018“. На настанот се споделуваа согледувања, имаше состаноци со бизнис лидери и учење од брилијантни презентации и панел дискусии со лидери како Амазон, Керос Дигитал, Аргос, Вивиен Вествуд, Лидл…...

Повеќе

Велика Британија со 10 милиони фунти ќе гради дигитални вештини на Западен Балкан

Министерот за надворешни работи, Борис Џонсон, денеска објави дека Велика Британија ќе помогне со 10 милиони фунти во изградбата на дигитални вештини и можности за вработување на младите луѓе во Западен Балкан. Официјално беше соопштено и на Самитот за земјите од Западен Балкан од страна на Секретарот за надворешни работи…...

Повеќе

Нова законска одредба: Намалена границата за плаќање во кеш

Според најновите измени на Законот за спречување перење пари и финансиски тероризам, забрането е плаќање во готово за стоки и услуги во износ над 2.000 евра во денарска противредност. Со стариот закон претходниот праг за плаќање во готовина беше 15.000 евра. Законот предвидува од 1 јануари 2019 година износот за…...

Повеќе

Најавена електронска наплата на патарини во Македонија

На денешната прес конференција на Јавното претпријатие за државни патишта, директорот Зоран Китанов најави систем за електронска наплата на патарините. Првично ќе почне да функционира од Коридор 10 (Романовце, Сопот, Отовица), а се прават напори за воведување на ваквиот систем и за патарината кај Стоби.  За Коридор 8 треба да…...

Повеќе

5G – петтата генерација на безжични мрежи

Петтата генерација на безжични мрежи или 5G е најновата итерација на мобилната технологија, дизајнирана за значително зголемување на брзината и реагирање на безжичните мрежи. Со 5G, податоците што се пренесуваат преку безжични широкопојасни конекции би можеле да патуваат со брзина од 20 Gb / s  – надминувајќи ги жичаните мрежни…...

Повеќе

7 совети за компаниите кои планираат да бидат дел од глобалниот пазар

Ако сте дел од е-трговијата, светот е на дофат, а глобалниот маркет овозможува различни можности, поголема видливост но и зголемен број на продажби. Меѓутоа, за да станете дел од глобалниот пазар потребно е да се следат и имплементираат одредени чекори кои имаат потенцијал да донесат успех на е-компаниитe. 1. Зошто…...

Повеќе