+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

АЕТМ

5 трендови од дигиталниот маркетинг на глобалниот пазар

Како што дигиталната ера продолжува со својот екпоненцијален раст, така расте и потребата за маркетинг стратегии прилагодени на глобалниот пазар. Доколку една компанија сака да биде во чекор со светскиот тренд и да се натпреварува во дигиталниот свет, тогаш треба да биде добро упатена во маркетингот. Но и доколку сака…...

Повеќе

Snap преку AR технологија ја подобрува е-трговијата

На Snap Partner Summit  се покажаа различни функции кои ги прошируваат можностите за е-трговија на Snapchat, апликацијата за фото-пораки која е особено популарна кај помладите потрошувачи. Новите софтверски алатки за создавање шопинг содржина со проширена реалност (augmented reality – AR) им даваат на брендовите уште еден начин да ги ангажираат…...

Повеќе

Metaverse би можел да генерира 3 трилиони долари во глобалната економија до 2031

Експертите од Analysis Group, една од најголемите консултантски фирми на глобално ниво, во својот извештај го анализираа потенцијалното влијание на metaverse  и проценија дека тој би можел да придонесе до 3 трилиони долари за глобалната економија во следната деценија во опсег на економски сектори како што се образованието, здравствената заштита,…...

Повеќе

Web 3 и зошто сè почесто се зборува за него?

Web 3 – може да се сретне и како Web3 или Web 3.0 – е термин за кој можеби во последно време многу често слушате. Тоа се однесува на моменталното (или идното) развивање на интернетот што промовира децентрализирани протоколи и има за цел да ја намали зависноста од големите технолошки…...

Повеќе

Се одржа обуката на тема: Користење на личните податоци во директен маркетинг

На 10 мај 2022 година се одржа онлајн обуката на тема “Користење на личните податоци во директен маркетинг”. Обуката организирана од Асоцијацијата за е-трговија на Македонија и Националното здружение за промоција на правото за заштита на личните податоци ПРАЈВАСИ имаше за цел да ги презентира новите стандарди на GDPR. Предавачите…...

Повеќе

Meta и Adobe соработуваат на новиот Social Media Marketing Training Course

Како дел од промоцијата на новиот Adobe Express creation suite, Adobe соработува со Meta за да започне нова програма за обука „Express Your Brand“, која е дизајнирана да им помогне на сопствениците на мали бизниси да создадат поефективна содржина и стратегии за дигитален маркетинг и да го максимизираат нивниот бизнис.…...

Повеќе

Прва NFT изложба со дела од македонски уметници

За прв пат во Македонија, во просториите на Филип Морис ТКП, беше отворена изложба на NFT дела. Изложбата која беше дел од промоцијата на новиот електронски уред за загревање на тутунот – IQOS 3 Duo им даде простор на македонските NFT уметници Darko R, Ива Станковска, Female Punx, Сара Станоеска…...

Повеќе

Маркетингот и GDPR: Што треба да знаете за да ги усогласите

Споделувањето на податоци значително се распространи во дигиталниот свет. Податоците и информациите без сомнение се претворија во големо богатство или т.н. “нафтата на 21 век”. И поради големиот и брз проток на податоци и информации, дигиталната економија е во експанзија. Но, имплементацијата на Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR…...

Повеќе

Агенда за обука на тема: Користење на личните податоци во директен маркетинг

На обуката „Користење на личните податоци во директен маркетинг“ која е организирана од АЕТМ заедно со Националното здружение за промоција на правото за заштита на личните податоци ПРАЈВАСИ во 2 дела ќе ги дознаете основните принципи и начела за правилно користење на личните податоци за цели на директен маркетинг. Безбедноста,…...

Повеќе

Искуството на купувачите во е-трговијата: Како да ги воодушевите?

Живееме во време кога имаме изобилство на податоци кои ни се достапни со само еден клик, како и низа технологии што можат да се користат кај е-продавниците со цел нивно подобување и унапредување. Сè повеќе во е-трговијата можеме да забележиме персонализирани стратегии од брендовите со цел да привлечат повеќе купувачи,…...

Повеќе