+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

[Интервју] Ива Трембелиева: Grouper Shopping Mall е унифициран за да ги задоволи потребите на сите бизниси кои сакаат да имаат своја е-продавница и да продаваат онлајн

Во време кога на бизнисите им е потребно брзо прилагодување и пренасочување кон онлајн продажба со цел тие да продолжат да функционираат и да избегнат опаѓање на приходите, во серијалот на интервјуа со македонските е-трговци, овој пат разговараме со Оперативниот директор на Grouper.mk, Ива Трембелиева, за нивниот нов продукт, Grouper…...

Повеќе

Сега можете да остварувате повици на Google Meet директно од апликацијата Gmail

Бидејќи повеќе луѓе работат од дома од кога било, Google Meet експлодираше од употреба во последните неколку месеци. Компанијата ја искористи таа популарност со проширување на карактеристиките и интеграцијата на Meet, со што ги интегрираше Meet повиците директно на Gmail.com минатиот месец. Сега компанијата го прави истото на мобилните уреди,…...

Повеќе

[Интервју] Никола Димовски, kliknijadi.mk: Верувам дека создадената навиката за порачување онлајн за време на пандемијата ќе продолжи да се практикува и по нејзиното завршување.

Разговараме со Никола Димовски од kliknijadi.mk за нивниот начин на работа во време на глобална пандемија, нивниот нов онлајн маркет, искуството на корисниците при купување на нивниот веб сајт, идните планови на Кликни Јади и најатрактивната храна помеѓу корисниците. АЕТМ: Во овој период сме свесни дека животното темпо ни е…...

Повеќе

4 причини зошто треба да се обложите на иднината на е-трговијата

Во свет на економска неизвесност, долгорочната иднина за e-купување и e-продажба ветува многу. Мерките за социјална дистанца и затворањето на бизниси значително ги нарушија навиките на потрошувачка на купувачите. Додека ова за многумина создаде период на неизвесност, е-трговијата е тренд кој оди во позитивна насока. Купувањето преку е-трговија се зголемува…...

Повеќе

24% од е-трговијата во Европа е прекугранична

Вкупниот прекуграничен пазар преку Интернет (со исклучок на патувањето) во Европа претставуваше обрт од 108,75 милијарди евра во 2019 година. Ова е пораст од 14,4% во однос на состојбата пред една година. Прекуграничното учество претставува 23,55% од вкупната продажба на Интернет во Европа, што е слично на состојбата минатата година.…...

Повеќе

3 едноставни промени на вашиот веб сајт кои ќе ги импресионираат купувачите

Дали вашата веб-страница ја врши својата работа? Дали добивате повеќе клиенти? Ако не, имате проблем. Можеби тоа е проблем при сообраќајот. Или проблем со јасност. Можеби сте ги смениле работите малку и време е да ја освежите вашата веб-страница. Без оглед на проблемот, имам три измени што ќе ви помогнат…...

Повеќе

[Интервју] Павел Стојанов, e-horeca.mk: Во време каде темпото на живот е забрзано, е-трговијата е се повеќе атрактивна!

Разговараме со Павел Стојанов од e-horeca.mk за најактуелното кафе кај купувачите, доставата како важна компонента во е-трговијата и значењето на дополнителните канали за продажба. АЕТМ: За читателите кои не се запознаени со вашата е-продавница, дали можете да ни кажете што е е-horeca.mk и каков вид на производи можат да се…...

Повеќе

Како Jitsi стана побезбедна open-source алтернатива на Zoom

Пандемијата ги натера луѓето да останат во своите домови, а воедно ги принуди да користат софтвери за видео конференции. Во изминатите неколку месеци, Zoom стана речиси неопходна апликација, а Google направи своето претпријатие да го понуди нивниот видео конференциски производ бесплатен за секого. Среде овој видео конференциски бум, безбедноста на…...

Повеќе

[Оглас за вработување] e-Commerce Product Description Creator/Writer + Social Media Expert во UberWorks

UberVorks DOOEL is an e-commerce company with an office in Bitola, we are a partner of a US based company. We design and manufacture high-quality notebooks/journals. We also specialize in high quality writing instruments, vintage and new. We work on all major e-commerce platforms as well as our own dedicated…...

Повеќе

[Интервју] Ристо Митаноски, moekafe.mk: Пандемијата со помош на е-трговијата го промени трендот во корист на пиење квалитетно кафе од дома

Несомнено е дека во овој период, сите поминуваме низ најразлични транзиции и промени кои сосема ја искоренија нормалноста од нашите секојдневни животи. Она што сепак останува непроменето е желбата за вкусот на првото утринско кафе. Разговараме со Ристо Митаноски, сопственик на moekafe.mk за потребата од креирање на оваа е-продавница, навиките…...

Повеќе