+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

Дали спиете повеќе од Џеф Безос, Елон Маск и Винстон Черчил?

Напишани се стотици книги и статии за важноста на спиењето и за тоа како влијае на начинот на кој работиме. Некои експерти велат дека доаѓањето уморен на работа е исто како и да дојдете пијан. Се разбира, спиењето повеќе часови е полесно да се каже отколку да се оствари, особено…...

Повеќе

5 совети за вашиот бизнис од Џек Ма

Џек Ма има нето вредност од 40 милијарди долари. Тој го трансформираше B2B пазарот со тоа што ја создаде најголемата B2B платформа во светот, Алибаба. Во слободно време тој е life & business coach. Прочитајте неколку од неговите најдобри совети за вашиот бизнис. #1 НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА „Само кога…...

Повеќе

Изненадувачко влијание на COVID-19 врз маркетинг буџетите

Децении на истражувања покажаа дека инвестирањето во рекламирање и маркетинг за време на рецесија ќе им овозможи на компаниите да го зголемат влијанието на пазарот и да закрепнат побрзо кога таа ќе заврши. Генералниот став е дека маркетингот е една од првите функции која се соочува со кратење на буџетот…...

Повеќе

3 грешки кои треба да ги одбегнете при започнување на дигитален бизнис

Започнување на онлајн бизнис е процес кој бара планирање. Еден претприемач треба да ја процени побарувачката, да развие разбирање за тоа како работат дигиталните реклами, SEO, и како економично да се здобие со клиенти. Ако овие работи успешно се избалансираат во една формула, бизнисот може да профункционира навистина брзо. Како…...

Повеќе

Е-трговија во Европа: 717 милијарди евра во 2020 година

Е-трговијата во Европа се очекува да достигне 717 милијарди евра на крајот на 2020 година. Ова би значело зголемување од 12,7% во однос на состојбата минатата година. Овој раст е нешто понизок од порастот од 14,2% во европската е-трговија во 2019 година. Може да се претпостави дека епидемијата предизвикана од…...

Повеќе

[Интервју] Марија Томеска, Еуролинк: Потребата за онлајн комуникација и завршување на работите од дистанца наместо алтернатива, одеднаш стана неопходност

Разговараме со Претседателката на Управниот одбор на Еуролинк осигурување Марија Томеска за нивното иновативно решение – Еуролинк онлајн филијала. Дознаваме повеќе за начинот на функционирање на видео состаноците, искуството и фидбекот на корисниците, предизвиците со кои се соочува тимот и опстанокот на веб платформата за време на глобалната пандемија. АЕТМ:…...

Повеќе

4 начини да ја подобрите вашата landing page за ги постигнете продажните цели

Неколку работи се повозбудливи од лансирањето на нов производ. За веб сајтовите на е-трговците, landing page (или страницата на која “слетувате” при посета на веб-сајт) игра голема улога при поттик на продажба, особено набргу по лансирањето. За жал, ова е една област на која е-трговците не посветуваат многу внимание. Не…...

Повеќе

Се одржа првиот едукативен Learn-a-thon “Hands on Social Media” како дел од иницијативата „Ecommerce4ALL”

Свесни сме дека во денешно време, една од главните компоненти за раст и зголемување на продажбата на една е-продавница е дигиталниот маркетинг. Инвестирањето во дигиталниот маркетинг од страна на е-трговците е клучна за градење на еден бренд и истакнување на истиот пред пазарот и купувачите кој се дел од него.…...

Повеќе

4 совети за зголемување на продажбата на marketplaces

Многу е-трговци кои продаваат на онлајн пазари (marketplaces) се фокусираат на подобрување на деталите што ги гледаат потрошувачите на страната на производот, како што се наслови, слики и описи за да ги конвертираат купувачите. Кога трговците на мало и брендовите продаваат производи на онлајн пазарите како што се Amazon и…...

Повеќе

Статус на е-трговијата во рамките на B2B индустријата

Производителите се повеќе сакаат да ги дигитализираат своите процеси на продажба и купување. Но, какво е моменталното ниво на зрелост на нивната можност за услуга и продажба преку Интернет? Технологијата продолжува да расте експоненцијално и ова има последици за B2B индустријата. Очекувањата на клиентите растат, а конкуренцијата, како на национално…...

Повеќе