+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

Со ChallengerДома, седете дома и добивајте купони за попусти и поддржете ги локалните бизниси!

Мобилната апликација ChallengerДома ги мотивира сите граѓани да останат дома и со тоа да го победат корона вирусот, a воедно апликацијата им помога на локалните бизниси да дојдат до нови клиенти. Апликацијата е целосно бесплатна за корисниците и за бизнисите и истата е достапна за iOS и Android. Пандемијата постави…...

Повеќе

Еуролинк oсигурување отвора прва онлајн филијала за осигурување

Еуролинк oсигурување ја отвора својата прва онлајн филијала, каде што граѓаните може да пристапат до сите услуги и совети од искусните консултанти за осигурување преку клик на својот мобилен телефон или компјутер, без притоа да го напуштат својот дом или работно место. Од Еуролинк oсигурување сметаат дека трендот во рамки…...

Повеќе

Шест придобивки од отворање на ваша е-продавница

За многу луѓе во светот, е-трговијата станува еден од најпосакуваните начини на купување токму поради нејзината едноставност и практичност. Купувачите немаат никакви ограничувања,  ним им е дозволено да купуваат производи или услуги од удобноста на својот дом во секое време од денот или ноќта. При е-трговијата, достапни се опции за…...

Повеќе

[Интервју] Билјана Николовска, „Рептил“ : Луѓето почнуваат се повеќе да ја користат е-трговијата и да гo согледуваат бенефитот од истата.

Bо овој момент, важната улога на е-трговијата во секојдневието се истакнува повеќе од кога било, токму поради тоа што седењето дома е клучно за надминување на вирусот covid-19. Разговараме со Билјана Николовска од „Рептил“ околу активностите на маркетите и важноста на онлајн трговијата на маркетот во време на глобална пандемија.…...

Повеќе

Известување за прием, пренос на пратки во меѓународен поштенски сообраќај

Известување за прием, пренос на пратки во меѓународен поштенски сообраќај. Oва е списокот на земји за кои е овозможена отпрема на пратки по сувоземен т.е. површински пат од Република С. Македонија: • Албанија; • Босна и Херцеговина • Бугарија; • Германија; • Грција; • Косово; • Молдавија; • Романија; •…...

Повеќе

Три чекори за оптимизација на вашиот магацин

Додека е-трговците се обидуваат да се прилагодат на онлајн потрошувачите и ланецот на снабдување, целиот товар паѓа на логистичкиот сектор и сервисирање на потребите на потрошувачите. Брзото проширување на е-трговијата постојано создава нови предизвици кои можат да бидат совладани само доколку се опремите со соодветни алатки и стратегии. На тој…...

Повеќе

Известување за прием, пренос на пратки во меѓународен поштенски сообраќај

Поради актуелната состојба со коронавирусот (COVID-19), Пошта на Северна Македонија континуирано прави напори за воспоставување на пренос на поштенските пратки во меѓународен поштенски сообраќај кон што повеќе земји. Во моментов, се примаат пратки во меѓународен поштенски сообраќај за следните земји: -Албанија, Грција (oтпрема се врши секој ден од понеделник до…...

Повеќе

[Интервју] Драгана Ѓокиќ: Grouper Shopping Mall е нов проект каде од една страна компаниите може да најдат голем број купувачи, а потрошувачите пак, широка понуда на производи од различни трговци.

Grouper.mk се смета за еден од основачите на е-трговијата во нашата држава кој постојано ги имплементира дигиталните трендови со цел овозможување на најдоброто е-искуство за купувачите. За нивниот начин на работа во време на глобална пандемија, новитети на веб сајтот и комуникација со нивните потрошувачи, разговараме со Драгана Ѓокиќ, Директор за…...

Повеќе

Топ 10 најбрзо растечки и опаѓачки категории во е-трговијата во овој период

Е-трговијата претрпува драстична промена поради владините препораки за останување дома и привремено затворање на некои од бизнисите. Не само што потрошувачите купуваат сѐ повеќе преку интернет, туку и нивното однесување при онлајн шопингот значително се менува. Иако е јасно дека за време на моменталната пандемија со корона вирус, потрошувачите купуваат…...

Повеќе

Краткорочни стратегии за справување на трговците со COVID-19

COVID-19 има големо негативно влијание врз поединците и општата економија како во целиот свет, така и во нашата земја. Со оглед на тоа што купувачите социјално се дистанцираат и работат од дома, тие поминуваат многу повеќе време онлајн од порано. Па затоа, споделуваме неколку стратегии кои можат да ви помогна…...

Повеќе